X

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε πολεμικό βλήμα σε νεοκλασικό (εικόνες)

Ποιες είναι οι πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών. Επι τόπου κλιμάκιο του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς για να εκτιμήσει την επικινδυνότητα του βλήματος.

Ant1news

Αναστάτωση επικράτησε το μεσημέρι την ώρα στην περιοχή της παραλίας, στη Θεσσαλονίκη, λόγω πολεμικού υλικού το οποίο εντοπίστηκε στα θεμέλια νεοκλασικού κτιρίου το οποίο τελεί υπό ανακαίνιση, επί της οδού Λεωφόρου Νίκης.

Το υλικό εντόπισε εργάτης. Σύμφωνα με το thestival.gr στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι προχώρησαν σε αποκλεισμό της περιοχής, ενώ εκεί βρέθηκε και κλιμάκιο από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (T.E.E.M.).

Η πρώτη εκτίμηση των ειδικών που είχαν οπτική επαφή με το πολεμικό βλήμα ήταν ότι πρόκειται για ίδιου μεγέθους με αυτό που είχε βρεθεί στο Κορδελιό πριν από περίπου δύο χρόνια.

Από το σημείο αποχώρησε το κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (T.E.E.M.), ως μη αρμόδιο, για να αναλάβει έργο κλιμάκιο του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), του ελληνικού στρατού.

 

Στο σημείο έχει σπεύσει κλιμάκιο του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), του ελληνικού στρατού προκειμένου να εκτιμήσει το μέγεθος και την επικινδυνότητα του βλήματος.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί σε ακτίνα 400 μέτρων. Επί τόπου βρίσκονται και δυνάμεις της πυροσβεστικής.