X

Άναψε φωτιές… η αναφορά Τσίπρα σε “διαδηλώσεις ακροδεξιών λαϊκιστών”

Ο διάλογος Τσίπρα – Μακρόν για τα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και η οργισμένη απάντηση Μητσοτάκη.

Ant1news

Ένας διάλογος μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, στο περιθώριο της 5ης Συνόδου των ευρωπαϊκών κρατών του Νότου, έχει βάλει «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, μιλώντας για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η Συμφωνία των Πρεσπών, είπε μεταξύ άλλων στον Γάλλο Πρόεδρο, «ήταν δύσκολα. Υπήρξαν διαδηλώσεις ακροδεξιών λαϊκιστών κατά της Συμφωνίας».

Ενώ σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι «η πλειοψηφία τω ανθρώπων που μπορούν να σκέπτονται και να ασκούν κριτική με το μυαλό τους, είναι υπέρ της Συμφωνίας».

Ο διάλογος αυτός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος σε δήλωση του αναφέρει, «Χθες ο κ. Τσίπρας τόλμησε να προσβάλει ξανά τους Έλληνες. Χαρακτήρισε, όχι μόνο ως ακροδεξιούς, αλλά και ως μη σκεπτόμενους όλους όσοι  αντιδρούν στη Συμφωνία των Πρεσπών. Το έκανε, δε, με θράσος και ανευθυνότητα μπροστά σε ξένους ηγέτες. Στον κ. Ζάεφ όμως που επιμένει να αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία δεν βρήκε κουβέντα να πει.  

Δεν είναι μόνο ένας Πρωθυπουργός μειοψηφίας. Είναι και ένας ανάξιος πρωθυπουργός που διχάζει τον λαό. Οι Έλληνες θα μείνουν ενωμένοι, υπερήφανοι και αξιοπρεπείς. Και σύντομα θα του δώσουν την απάντηση που του αξίζει».

Απαντώντας στον Πρόεδρο της ΝΔ, πηγές του Μαξίμου ανέφεραν, ότι «ο κ. Μητσοτάκης μάλλον έχει πλήρη άγνοια της εικόνας που έχει δώσει με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών στη διεθνή κοινή γνώμη και στους ευρωπαίους ηγέτες, τόσο ο ίδιος και το κόμμα του όσο και οι βίαιες ενέργειες των ταγμάτων εφόδου στο ελληνικό κοινοβούλιο που έδωσαν τον τόνο κατά το τελευταίο συλλαλητήριο.

Αν οι κάμερες κατέγραφαν χθες και τα off the record σχόλια των ευρωπαίων ηγετών επ' αυτών, ίσως και να συνειδητοποιούσε τη ζημιά που έχει κάνει τόσο στη παράταξή του όσο και στη χώρα. Και αν δε μας πιστεύει, ας πάρει μια γεύση ακούγοντας τις σημερινές επίσημες  δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη, που ως γνωστόν δεν ανήκει στην Αριστερά».

Σχολιάζοντας τη φράση του Πρωθυπουργού για τους διαδηλωτές που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια, η διευθύντρια του γραφείου Τύπου του Ποταμιού, Λίνα Παπαδάκη, έγραψε σε ανάρτησή της στο twitter: «Πόσο γρήγορα η πατριωτική κεντροδεξιά - έτσι δεν αποκαλούσε ο κ. Τσίπρας τους ΑΝΕΛ; - έγιναν ακροδεξιοί λαϊκιστές. Αχ, σύντροφε Τσίπρα.»