X

Προειδοποίηση Δραγασάκη για την διευθέτηση “κόκκινων” δανείων

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και Υπουργός Οικονομίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: Αν δε λυθούν τα κόκκινα δάνεια οι πολίτες θα πληρώσουν τα κεφάλαια για τις τράπεζες.

Ant1news

Νομοθετικό πλαίσιο για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων προανήγγειλε στη Βουλή ο Γιάννης Δραγασάκης.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας η νέα ρύθμιση θα έρθει στη Βουλή προς ψήφιση τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου.

«Είμαστε η χώρα με τα περισσότερα κόκκινα δάνεια», είπε στη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή για την κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου (π.ν.π.) για την παράταση δυνατότητας εξαίρεσης της κύριας κατοικίας από τη ρευστοποίηση και παράταση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Διευκρίνισε δε, ότι η ρύθμιση δεν μπορούσε να έρθει νωρίτερα, καθώς έπρεπε να εξεταστούν όλα τα δεδομένα. Όπως είπε ο κ. Δραγασάκης δεν υπήρχε οδηγός γι’ αυτό και χρειαζόταν μεγάλη προσοχή ώστε να μην απαιτήσουν οι τράπεζες νέα κεφάλαια που θα επιβάρυναν τον Έλληνα φορολογούμενο.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για το επιτόκιο εξόδου στις αγορές, είπε πως είμαστε μια χώρα που χρεοκόπησε και βγαίνει από κρίση και δεν είναι δυνατόν να έχει το ίδιο επιτόκιο με την Πορτογαλία.