X

Αποστράτευσαν τον Υποστράτηγο της ΠΥ που είχε κάνει την αποκάλυψη-βόμβα για τους νεκρούς στο Μάτι

Είχε καταθέσει ότι ήταν γνωστό πως υπήρχαν νεκροί πριν από την σύσκεψη υπό τον Τσίπρα στο Συντονιστικό Κέντρο.

Ant1news

Τέλος διαδρομής για τον επιχειρησιακό υπαρχηγό της Πυροσβεστικής, Κωνσταντίνο Γιόβα, αλλά και για τον συντονιστή υποστήριξης του Αρχηγείου, υποστράτηγο Ιωάννη Ράμφο, όπως μεταδίδει το bloko.gr

Όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, ο κ. Ράμφος είχε καταθέσει ότι ο Πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά στελέχη γνώριζαν για νεκρούς στο Μάτι, πριν από την σύσκεψη υπό τον κ. Τσίπρα στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ράμφος είχε πει για τη “μαύρη νύχτα” της 23ης Ιουλίου «στις 20:00 προχωράει προς εμένα ένας άνθρωπος καμένος, ο οποίος κατέρρευσε μπροστά στο βενζινάδικο».

Στις 23:00 ο ίδιος αξιωματικός αναφέρει: «Στα στενά είδα περίπου 7-8 νεκρούς. Όλα τα άτομα που είδα ήταν έξω από τα αυτοκίνητα, πλησίον οχημάτων, μεταξύ τους και παιδιά».

Στις 23:15, ένα τέταρτο δηλαδή πριν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανιστεί μαζί με υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, ο κ. Ράμφος διαβιβάζει: «…αναφέρω ότι έχει τελειώσει το φαινόμενο και απλά μαζεύουμε νεκρούς».