X

Βίτσας για προσφυγικό: εγκληματικά κυκλώματα λειτουργούν σε Σάμο και Τουρκία

Τι είπε στη Βουλή ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής για την κατάσταση στη Σάμο.

Ant1news

Την ύπαρξη εγκληματικών κυκλωμάτων που δρουν σε Σάμο και Τουρκία αποκάλυψε στη Βουλή ο Δημήτρης Βίτσας.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Σεβαστάκη με αντικείμενο «άμεσες και επείγουσες ενέργειες για την αποσυμφόρηση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου και τη διαχείριση της παρατεταμένης κρίσης», ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επεσήμανε: «Ένθεν και ένθεν λειτουργούν δυνατά εγκληματικά κυκλώματα σε Ελλάδα και Τουρκία, να φανταστείτε ότι έφθασαν πρόσφυγες με 8 μποφόρ και ήμασταν τυχεροί που δεν θρηνήσαμε θύματα», είπε.

Χαρακτήρισε την κατάσταση στο νησί «εξαιρετική» και επεσήμανε ότι η κατάσταση έχει βγει εκτός ορίων. «Έλεγα ότι είναι οριακή, τώρα λέω ότι έχει ξεπεραστεί το όριο», είπε και πρόσθεσε ότι στις δομές φιλοξενούνται 3686 πολίτες τρίτων χωρών, όταν το ΚΥΤ χωρά 650 άτομα. Εκτίμησε ότι η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου και πως έως τα τέλη Απριλίου θα έχει ανοίξει ο νέος χώρος που έχει βρεθεί στη Σάμο.

Την ανάγκη να θέσει ο Έλληνας πρωθυπουργός το θέμα στη συνάντηση που θα έχει με τον Τούρκο πρόεδρο Ερτογάν, επεσήμανε ο Δημήτρης Σεβαστάκης, ενώ ανάλογο αίτημα διατύπωσε και ο αντιπρόεδρος Νικήτας Κακλαμάνης.