X

Με… μπουζούκι και λαχανοντολμάδες δείπνησαν Τσίπρας – Ερντογάν (εικόνες)

Τι έφαγαν στο δείπνο που παρέθεσε στον Αλέξη Τσίπρα και την ελληνική αποστολή ο Ερντογάν. Παρόντες ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο... Σλούκας.

Ant1news

Ελληνικά στοιχεία είχε το δείπνο που παρέθεσε ο Τούρκος Προέδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Αλέξη Τσίπρα και την ελληνική αποστολή στην Άγκυρα, μετά τη συνάντηση που είχαν δυο ηγέτες το απόγευμα της Τρίτης.

Το μενού του δείπνου το οποίο συνοδεύτηκε από τους ήχους του μπουζουκιού, είχε μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος:

- Για πρώτο πιάτο μελιτζανοσαλάτα, αγκινάρες λαδερές και λαχανοντολμάδες μαζί με φρυγανισμένο ψωμί

- Μαντί με βούτυρο, αποξηραμένο γιαούρτι και καρύδια και σος ντομάτας με βασιλικό

- Πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ ροδιού και καρύδια

- Για κυρίως πιάτο αρνάκι καρέ γεμιστό με συνοδευτικά αντάνα κεμπάπ, αρνάκι μοσχάρι, λαχματζούν

- Για επιδόρπιο ποικιλία τουρκικών γλυκών με κυδώνι μπακλαβά με φυστίκι

 

Η ορχήστρα που συνόδεψε το δείπνο στο οποίο παρακάθισαν περίπου 50 άτομα έπαιξε κάποια στιγμή και το ελληνικό τραγούδι του Απόστολου Καλδάρα σε στίχους Πυθαγόρα «Μες του Βοσπόρου τα στενά».

 

Στο δείπνο παρευρέθηκε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος και φωτογραφήθηκε μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ερντογάν και τον Υπουργό Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Αλί Ερμπάς.

 

Επίσης, στο δείπνο ήταν καλεσμένος και ο Έλληνας μπασκετμπολίστας Κώστας Σλούκας, ο οποίος παίζει στην τουρκική ομάδα Φενερμπαχτσέ. Μάλιστα ο ίδιος ανέβασε στο Instagram και μια σχετική φωτογραφία.

 

Εν τω μεταξύ, την ώρα των συνομιλιών  Τσίπρα – Ερντογά, συνάντηση στο Λευκό Παλάτι είχαν οι σύζυγοι τους. Η Εμινέ Ερντογάν επεφύλαξε θερμή υποδοχή στην Μπέτυ Μπαζιάνα. Οι δυο κυρίες ήπιαν τσάι και κουβέντιασαν για ώρα με χαλαρή διάθεση. Μάλιστα, η Εμινέ Ερντογάν ανέβασε στον λογιαριασμό της στο Instagram και σχετικές φωτογραφίες, γράφοντας: 

«Κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψης, υποδεχθήκαμε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την αξιότιμη Μπέτυ Μπαζιάνα στη χώρα μας. Πιστεύω ότι οι αμοιβαίες επισκέψεις θα ενδυναμώσουν την φιλία ανάμεσα στις χώρες μας.