X

Μπακογιάννη: απαράδεκτη η εκχώρηση της ψήφου ενός βουλευτή σε μια Κυβέρνηση

«Η ψήφος κατά συνείδηση δεν είναι δικαίωμα, είναι υποχρέωση του βουλευτού», υπογράμμισε η Μπακογιάννη, χαρακτηρίζοντας «τσίρκο» τις περιπτώσεις Ζουράρι – Παπαχριστόπουλου.

Ant1news

Επιτομή της μη κοινοβουλευτικής συμπεριφοράς και εκφυλισμό στη λειτουργία του κοινοβουλίου  χαρακτήρισε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, το γεγονός ότι φτάνει  ένας βουλευτής να εκχωρεί την ψήφο κατά συνείδηση σε μία κυβέρνηση.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μπακογιάννη, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6», «ποτέ δεν έχει υπάρξει τέτοιου είδους εκφυλισμός στη λειτουργία του κοινοβουλίου. Η ψήφος κατά συνείδηση δεν είναι δικαίωμα, είναι υποχρέωση του βουλευτού, το ότι φτάνει ένας βουλευτής να εκχωρεί την ψήφο κατά συνείδηση σε μία κυβέρνηση, είναι όχι απαράδεκτο, όχι προκλητικό, είναι η επιτομή της μη κοινοβουλευτικής συμπεριφοράς.

Είναι αδιανόητο αυτό το πράγμα, εγώ δεν πιστεύω ότι βουλευτής που κοιτάζεται στον καθρέφτη και σέβεται τον εαυτό του, υπήρχε ποτέ περίπτωση να δώσει μια τέτοια υπογραφή. Κι από κει και πέρα έρχεται το άλλο τσίρκο όπου έχουμε δύο βουλευτές που είναι ταυτόχρονα στη συμπολίτευση και στην αντιπολίτευση. Αν αυτό είναι κανονικό εγώ είμαι ελέφαντας».