X

“Κλειστό” σχολείο λόγω... γρίπης

Οι ιώσεις «θερίζουν» στα σχολεία, με αποτέλεσμα μαθητές και εκπαιδευτικοί να απουσιάζουν για αρκετές μέρες και οι τάξεις να... ερημώνουν.

Ant1news

«Θύματα» των ιώσεων της εποχής, φαίνεται ότι έπεσαν τόσο οι μικροί κατά κύριο λόγο μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της Μαγνησίας, όσο όμως και οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί, αφού συνήθως, μετά τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς, είναι αυτοί που κολλούν τον όποιο ιό.

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με πληροφορίες της magnesianews.gr , ότι υπάρχουν σχολεία, τα οποία ενώ έχουν στο δυναμικό τους, πάνω από 50 παιδιά, τις τελευταίες ημέρες δεν ξεπερνούν τα τέσσερα με πέντε παιδιά, όσα πηγαίνουν τελικά στο σχολείο!

Το οξύμωρο είναι, ότι δεν πηγαίνουν σχολείο, όχι μόνο παιδιά τα οποία είναι άρρωστα, αλλά και υγιή παιδιά, τα οποία ωστόσο δεν τα στέλνουν οι γονείς τους στο σχολείο, υπό το φόβο να μην κολλήσουν κάποιον ιό, από άλλο παιδί που είναι άρρωστο…

Παράλληλα, αρκετοί είναι και οι εκπαιδευτικοί που ταλαιπωρούνται από ιώσεις. Τέτοια παραδείγματα είναι αρκετά σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό κόσμο, όπως στο Σέσκλο, το Διμήνι, καθώς και άλλες περιοχές του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, ενώ είναι χαρακτηριστικό όπως δήλωσε στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ η αντιδήμαρχος Παιδείας Βιολέττα Καντόλα, ότι σήμερα ή αύριο θα συγκληθεί το σχολικό συμβούλιο του δημοτικού Σέσκλου, προκειμένου να ερευνηθεί η κατάσταση στο συγκεκριμένο σχολείο.