X

Ντοκιμαντέρ της Amazon υποστηρίζει ότι ο Ιησούς Χριστός ήταν Έλληνας (βίντεο)

Με ποιο πρόσωπο παραλληλίζει τον Υιό του Θεού το αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ.

Ant1news

Ότι ο Ιησούς ήταν Έλληνας και μάλιστα…συγκεκριμένος, υποστηρίζει ντοκιμαντέρ της Amazon.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ «Bible Conspiracies» (Συνομωσίες της Βίβλου) ο Ιησούς ήταν Έλληνας και όχι Εβραίος.

Βάσει της αμφιλεγόμενης αυτής θεωρίας, στην οποία σκιαγραφείται η ζωή και το έργο του Απολλώνιου του Τυανέα, ο Έλληνας θρησκευτικό κήρυκας της αρχαιότητας, θεωρούνταν ως «γιος του Θεού».

Όπως υποστηρίζεται, ο Απολλώνιος ήταν υπαρκτό πρόσωπο από την Καινή Διαθήκη, το οποίο γεννήθηκε και έζησε την ίδια περίοδο με τον Ιησού Χριστό, με τον οποίον κήρυτταν τα ίδια θέματα, είχαν πιστούς ακολούθους, έκαναν θαύματα και είχαν και οι δύο μακριές γενειάδες.

«Πληροφορίες γι’ αυτόν μπορούν να βρεθούν σε διάφορες πηγές αλλά όχι σε θρησκευτικά βιβλία. Η εκκλησία δεν κατάφερε να τον εξαφανίσει από την ιστορία. Το όνομά του είναι Απολλώνιος και γεννήθηκε τον 3ο ή 4ο αιώνα π.Χ. στην Τυανέα της Καππαδοκίας», αναφέρει το ντοκιμαντέρ.

 

«Έγινε μαθητής του Πυθαγόρα, αποκηρύσσοντας το κρέας, το κρασί και τις γυναίκες. Δεν φορούσε παπούτσια και άφησε τα μαλλιά και την γενειάδα του να μακρύνουν», όπως αποκαλύπτει.

 

Αναφέρεται, επίσης, πως ο ίδιος υπήρξε μεταρρυθμιστής της εποχή, είχε εδρεύσει στον ναό του Ασκληπιού και είχε κάνει πολλά θαύματα.

 

Όσο όμως, εξαπλωνόταν η φήμη του και το πλήθος των πιστών του αυξάνονταν, άρχισε να αποκτά και εχθρούς. Από τους μεγαλύτερους πολέμιούς του, ήταν ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Αυρήλιος, ο οποίος εξοργίστηκε και σχεδίασε την καταστροφή των ναών και των αγαλμάτων που είχαν γίνει προς τιμήν του.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, «ο Απολλώνιος ανάσταινε νεκρούς και σε αντίθεση με την περίπτωση του Ιησού, υπάρχουν αποδείξεις πως ήταν πραγματικό πρόσωπο».