X

Σοκ από την καταγγελία στον ΑΝΤ1 για σεξουαλική κακοποίηση 12χρονου στο σχολείο του (βίντεο)

Ανατριχιαστικές οι μαρτυρίες των γονιών του. «Γνωρίζαμε», λένε οι μαθητές του σχολείου. Επείγουσα ΕΔΕ διέταξε το Υπ. Παιδείας.

Ant1news

Κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε το Υπουργείο Παιδείας, μετά την καταγγελία γονέων στον ΑΝΤ1, ότι ο 12χρονος γιός τους έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης μέσα στο σχολείο του. 

«Φαινόμενα αυτού του είδους, μόνο ως εγκληματικές πράξεις πρέπει να αντιμετωπίζονται, απέναντι στις οποίες δεν μπορεί να υπάρχει η παραμικρή ανοχή. Η βία και μάλιστα στην ακραία της μορφή, όπως αποκαλύφθηκε σε αυτό το συμβάν, δεν μπορεί να έχει θέση σε μια ευνομούμενη κοινωνία και ιδιαίτερα στον χώρο του σχολείου», αναφέρει στην ανακοίνωση του το Υπουργείου Παιδείας. 

Ο ΑΝΤ1 επιχείρησε να συναντήσει τον Διευθυντή στο χώρο του σχολείου, χωρίς κάμερες για να ζητήσει την τοποθέτηση του πάνω σε ένα τόσο σοβαρό περιστατικό. Εκείνος αρκέστηκε απλά να πει πως ερευνάται το ζήτημα από τους θεσμικούς φορείς και στη συνέχεια απαίτησε να φύγει η δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 Μαρία Θέμελη από το χώρο του σχολείου.

Μαθητές του σχολείου ομολογούν στην κάμερα του ΑΝΤ1 με τη συγκατάθεση τους, ότι το περιστατικό στο γυμνάσιο του Ζωγράφου ήταν γνωστό πολύ πριν το δημοσιοποιήσουν οι γονείς με την καταγγελία τους. 

Η κακοποίηση του 12χρονου αγοριού στις τουαλέτες του σχολείου έγινε σύμφωνα με τους γονείς από πρώην μαθητή του σχολείου ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Ενώ το παιδί που βιντεοσκοπούσε φοιτεί στο γυμνάσιο σε μεγαλύτερη τάξη. 

Την υπόθεση ερευνά και η υποδιεύθυνση προστασίας ανήλικων. Σχηματίζεται δικογραφία η οποία θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελέα. που θα αποφασίσει εάν και σε ποιους θα ασκήσει ποινικές διώξεις. 

Ανατριχιαστικές οι μαρτυρίες των γονιών του. Τι λένε οι μαθητές του σχολείου. Επείγουσα ΕΔΕ διέταξε το Υπουργείο Παιδείας.

...