X

Κόλαφος το πόρισμα των ελεγκτών Υγείας για τη ΓΑΔΑ

Σκουπίδια που παραπέμπουν σε χωματερή, παρατημένα αποφάγια και κατσαρίδες, μεταξύ των ευρημάτων της αυτοψίας.

Ant1news

Σοκ προκαλεί η έκθεση με τα αποτελέσματα της αυτοψίας, που πραγματοποίησε κλιμάκιο των ελεγκτών Υγείας, στο μέγαρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Η αυτοψία έγινε στις 29 Ιανουαρίου και το σχετικό πόρισμα δόθηκε στη δημοσιότητα στις 8 Φεβρουαρίου, όπου και διαπιστώνεται ότι στη ΓΑΔΑ επικρατούν συνθήκες που απειλούν την υγεία των αστυνομικών υπαλλήλων και των κρατουμένων.

Συγκεκριμένα αναφέρεται τα γκαράζ είναι γεμάτα με παρατημένα σκουπίδια και μαύρες σακούλες μια εικόνα που παραπέμπει σε χωματερή ή αποθήκη με κάδους να ξεχειλίζουν απορρίμματα, στα αποχωρητήρια δεν υπάρχει εξαερισμός και η καθαριότητα είναι υποτυπώδης ενώ σε ότι αφορά στα κρατητήρια οι εικόνες με κάδους γεμάτους σκουπίδια και αποφάγια της προηγούμενης ημέρας ευνοούν την ανάπτυξη εντόμων (κατσαρίδων) και ανθυγιεινών συνθηκών σε βάρος αστυνομικών υπαλλήλων και κρατουμένων.

Μάλιστα αναφέρεται πως οι παραπάνω χώροι πρέπει να καθαριστούν και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής στα αποχωρητήρια ενώ γίνεται αναφορά και σε ένα ασανσέρ της ΓΑΔΑ που είναι χαλασμένο.

Η αυτοψία έγινε παρουσία του αντιπροέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών με την ΕΑΥΑ να ανεβάζει και σχετική ανάρτηση στο Facebook.