X

Καμμένος: κυβέρνηση εθνικής ενότητας με Πρωθυπουργό τον Καραμανλή

Διώξαμε τον Βαρουφάκη με τις «κλωτσιές» γιατί εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του Σόιμπλε, είπε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και συμπλήρωσε ότι αυτός θα εξακολουθήσει να αποκαλεί τη γειτονική χώρα, Σκόπια.

Ant1news

Υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες τάχθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος και εκτίμησε ότι, αν και επιθυμία της κυβέρνησης είναι οι εθνικές εκλογές να διεξαχθούν τον Οκτώβριο, εντούτοις δεν έχει τον πολιτικό χρόνο να φθάσει ως εκεί.

Προέβλεψε δε ότι κανένα κόμμα δεν θα κατακτήσει την αυτοδυναμία και υποστήριξε ότι την επομένη των εκλογών, αν η ΝΔ δεν βγει αυτοδύναμη, οι Α. Σαμαράς, Μ. Βορίδης και Α. Γεωργιάδης θα προχωρήσουν σε "ακροδεξιά λύση".

Ο κ. Καμμένος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι από τις κάλπες θα αναδειχθούν καινούριες δυνάμεις με τις οποίες θα μπορούσε να βρεθεί συνισταμένη για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας και την εξεύρεση πρωθυπουργού κοινής αποδοχής, κατά την διαδικασία των διερευνητικών εντολών, με τον ίδιο να προτείνει για την θέση του πρωθυπουργού τον Κώστα Καραμανλή. Διερωτήθηκε δε, αν μια τέτοια πρόταση θα την αρνιόταν ο Κ. Μητσοτάκης.

 Απέκλεισε συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, καθώς και με τον Γ. Καρατζαφέρη και τον Κ. Βελόπουλο, τονίζοντας επιπλέον, ότι δεν θα υπάρξει ξανά συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς για τον Δ. Καμμένο και τον Τ. Μπαλτάκο υπενθύμισε ότι με τον πρώτο «έχουν ανταλλαγεί βαριές κουβέντες», ενώ με τον δεύτερο -όπως σημείωσε- συνομιλεί, όπως συνομιλεί και με το Φόρουμ Ελλήνων Συντηρητικών, για να προσθέσει ότι οι ΑΝΕΛ έχουν πάντα τη δυνατότητα συνεργασιών.

Ανακοίνωσε ότι οι ΑΝΕΛ θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές ως "Ανεξάρτητοι Έλληνες-Ευρωσκεπτικιστές" διευκρινίζοντας ότι «δεν ζητάμε Grexit», αλλά «είμαστε υπέρ της Ευρώπης των εθνών-κρατών και δεν μπορεί να κάνουμε υποκλίσεις στην Μέρκελ και στον Γιούνκερ που είναι υπέρ της κατάργησής τους».

Σε ερώτηση για την περίοδο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2015, απάντησε ότι αυτοί οι μήνες δεν ήταν καταστροφικοί για τον λαό και ότι ο ίδιος δεν έχει μετανιώσει για εκείνη την περίοδο, ενώ ανέφερε ότι η κυβέρνηση τότε έφθασε στα όριά της με τη διαπραγμάτευση και τελικά έφερε μια συμφωνία «πολύ καλύτερη από αυτή που υπήρχε».

 

Αναφερόμενος πάντα στο πρώτο επτάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είπε ότι ο Γ. Βαρουφάκης «ήταν υπάλληλος του Σόιμπλε και έφαγε "κλωτσιές" τον Ιούλιο του 2015 από τον Αλ. Τσίπρα, όταν ανακαλύψαμε ότι προωθούσε το σχέδιο Σόιμπλε να πάρει η Ελλάδα 80 δισ. ευρώ, να βγει εκτός Ευρώπης και να μετατραπεί σε αποθήκη ανθρώπων».

«Κάναμε τον σχεδιασμό, μέσω της Αμερικής, με τους Γάλλους και όταν ξύπνησε το πρωί ο Βαρουφάκης να πάει στο Eurogroup του είπαμε, «θα πάρεις αυτή την πρόταση και θα πας» και αυτός απάντησε, «μα έχω συμφωνήσει με τον Σόιμπλε».

«Τον πετάξαμε έξω με τις κλωτσιές, μπήκε μέσα ο Τσακαλώτος και κάναμε τη συμφωνία» είπε ο Π. Καμμένος, ενώ ερωτηθείς αν ο Γ. Βαρουφάκης είχε κάνει μυστική συμφωνία με τον Β Σόιμπλε απάντησε, «μπορεί, λόγω της τρέλας του».

Για τον λόγο αποχώρησης των ΑΝΕΛ από τη συγκυβέρνηση ο κ. Καμμένος είπε ότι ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών, επανέλαβε ότι υπήρξε μεθόδευση ώστε «να χάσουμε τη φωνή μας στη Βουλή», ενώ στα περί «στημένου διαζυγίου» τόνισε ότι «η σύγκρουση ήταν αληθινή, όπως αληθινή ήταν και η συνεργασία».

 Είπε ότι δεν είχε καμία δυνατότητα να προκαλέσει πτώση της κυβέρνησης το καλοκαίρι, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «η κυβέρνηση δεν έπρεπε να ανατραπεί», διότι διαφορετικά η χώρα δεν θα έβγαινε από τα μνημόνια, δεν θα δίνονταν αναδρομικά, δεν θα είχαν ληφθεί οικονομικά μέτρα, ούτε θα είχαν υπογραφεί οι συμφωνίες με την Exxon για τα ενεργειακά. Και επιπλέον αν γινόταν πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης και πάλι το όνομα της γειτονικής χώρας θα εμπεριείχε τον όρο "Μακεδονία" καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ δεν αντιτάσσεται στη σύνθετη ονομασία erga omnes.

 

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι οποιοσδήποτε παραδίδει ενσυνείδητα τον όρο "Μακεδονία" συμμετέχει σε σχέδιο που προδίδει τα δίκαια της χώρας και πω; ο ίδιος δεν αναγνωρίζει τη γειτονική χώρα ως "Βόρεια Μακεδονία" και θα εξακολουθήσει να τη λέει "Σκόπια". Σε ερώτηση αν θέλει καλύτερη συμφωνία, απάντησε, «δεν θέλω καμία συμφωνία, θέλω τη διάλυση των Σκοπίων. Αυτό συμφέρει την Ελλάδα».

Τόνισε ότι θα ξαναπάει στα Ίμια που είναι ελληνικό νησί και εξέφρασε την ενόχλησή του για την αναφορά σε αρχή διαλόγου για την υφαλοκρηπίδα με την Τουρκία, καθώς μια τέτοια αναφορά «φεύγει από τις ελληνικές θέσεις».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επανέλαβε τις καταγγελίες του κατά του Ν. Κοτζιά, δηλώνοντας εκ νέου ότι θα καταθέσει τον φάκελο με τα στοιχεία που έχει στον εισαγγελέα, άμα κληθεί.

Ο Π. Καμμένος εξέφρασε την εκτίμησή του για το πρόσωπο του Γ. Βουλγαράκη, σημειώνοντας και ότι θα τον εμπιστευόταν αν ο ίδιος ψήφιζε ως δημότης Αθηναίων, ενώ για τους ΑΝΕΛ είπε ότι θα συμμετέχουν στις εκλογές της Τοπικής Διοίκησης, αλλά σε διαφορετικούς συνδυασμούς.

Τέλος, εξέφρασε την υπερηφάνεια για το έργο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της προσφοράς των στελεχών των ΑΝΕΛ στις θέσεις ευθύνης που είχαν, ασχέτως των μετέπειτα εξελίξεων, και σημείωσε ότι εκείνο το οποίο θα ευχόταν θα ήταν «να μην είχα εξαπατηθεί από τον κ. Κοτζιά, που ήταν αυτός ο οποίος παρέσυρε και τον Τσίπρα».