X

Σύσκεψη στο Μαξίμου με τραπεζίτες για πλειστηριασμούς και α΄ κατοικία

Ενώ χρόνος και ΕΚΤ πιέζουν, επί τάπητος θα τεθεί το πλαίσιο που θα διαδεχθεί τον «νόμο Κατσέλη».

Ant1news

Νέα συνάντηση κυβέρνησης και τραπεζών, στο Μέγαρο Μαξίμου, για το πλαίσιο προστασίας της Α' Κατοικίας που θα διαδεχθεί το «Νόμο Κατσέλη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εν εξελίξει συνάντηση μετέχουν οι επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών ενώ από την πλευρά της κυβέρνησης τη συζήτηση θα συντονίσει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Το νέο - εξωδικαστικό σύστημα - προστασίας της Α' Κατοικίας, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, θα αφορά δανειολήπτες με υπόλοιπα δανείου έως 120.000 ευρώ. Τραπεζικές πηγές αναφέρουν πως το εν λόγω όριο καλύπτει περίπου το 90% των κόκκινων στεγαστικών δανείων και όχι, βέβαια, τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Με τον τρόπο αυτό, στο νέο καθεστώς ρύθμισης - προστασίας θα ενταχθούν και ακίνητα μεγαλύτερης αντικειμενικής αξίας, κατά πληροφορίες έως 250.000 ευρώ.

Προς συζήτηση είναι επίσης και το εισοδηματικό κριτήριο για όσους αιτούνται προστασίας από την κατάσχεση. Έτσι ένα οικογενειακό εισόδημα περί τις 20.000 ευρώ θα ανοίγει την πόρτα για να διεκδικήσει ο ιδιώτης και την επιδότηση της δόσης, που προβλέπει το νέο σχήμα.

Η τελευταία συνάντηση των δύο μερών, παρόντος και του ίδιου του κ. Αλ. Τσίπρα, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα και κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι αυτή διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα.