X

Επίθεση Γαβρόγλου στη ΝΔ μέσω… ιδιωτικών πανεπιστημίων

Ο Υπουργός Παιδείας, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή της ΝΔ, υποστήριξε πως τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για τα κέρδη και όχι για την ποιότητα της εκπαίδευσης.

Ant1news

Στον απόηχο της απόρριψης της πρότασης της ΝΔ για αναθεώρηση του άρθρου 16 για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, ο υπουργός Παιδείας από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Τάσου Δημοσχάκη, ο Κώστας Γαβρόγλου είπε πως τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για τα κέρδη και όχι για την ποιότητα της εκπαίδευσης.

«θέλετε αυτά που θα σας απαντήσω να τα αναρτήσετε στο Facebook για να τα δουν οι πολίτες; Έχετε εμπλακεί κι εσείς στην απίστευτη ιδεολογική διάσταση για ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα. Είναι κερδοσκοπικά ιδρύματα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, απλώς δεν μοιράζουν τα κέρδη. Μην κρυβόμαστε άρα πίσω από το δάχτυλό μας», είπε και πρόσθεσε.

«Να δούμε και πού υπάρχουν στην Ευρώπη... είναι πολύ κακή η ποιότητα των ιδιωτικών πανεπιστημίων – δεν είναι παράδοση της Ευρώπης είναι βασικά της Αμερικής και τα ελληνικά μπορούν να διαχειριστούν και χρήματα από κοινωφελή ιδρύματα».