X

Το συγκινητικό βίντεο για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο (βίντεο)

"Η καλύτερη θεραπεία είναι η αγάπη". Αυτό είναι το συγκινητικό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου που έγινε viral.

Ant1news

"Η καλύτερη θεραπεία είναι η αγάπη". Αυτό είναι το μήνυμα του βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, σήμερα 15 Φεβρουαρίου.

Η ταινία μικρού μήκους αφηγείται την ιστορία της μικρής Νίνας, ενός θαραλλέου κοριτσιού, που διαγνώσθηκε με καρκίνο, αλλά κατορθώνει τελικά να τον νικήσει, έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της, τους φίλους της και τους γιατρούς της.

Το 3λεπτο βίντεο με τίτλο "Η αγάπη δεν μας απογοητεύει" έχει σκοπό να δείξει ότι το καλύτερο "φάρμακο" για την  καλύτερη θεραπεία είναι η αγάπη και δημιουργήθηκε για το νοσοκομείο "Cancer De Barretos" στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ένα νοσοκομείο που ειδικεύεται στη θεραπεία των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο.

Πότε θεσπίστηκε η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου θεσπίστηκε το 2002 από την Διεθνή Ένωση κατά του Παιδικού Καρκίνου (CCI) και τιμάται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου. Η Ένωση εργάζεται με στόχο τη μείωση των ποσοστών θνησιμότητας και την εξάλειψη των παθών και πόνων που συνδέονται με τον καρκίνο.

Κάθε χρόνο, γίνονται περισσότερες από 300.000 διαγνώσεις. Σχεδόν 8 απ’ τα 10 παιδιά που ζουν σε χώρες με χαμηλό ή μεσαίο βιοτικό επίπεδο και τα ποσοστά της επιβίωσής τους να κυμαίνονται γύρω στο 20%. Σε αντίθεση, όμως, στις χώρες με υψηλό βιοτικό επίπεδο τα ποσοστά ίασης των κοινών μορφών καρκίνου φτάνουν το 80%.

Τον Σεπτέμβριο του 2018 στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε μία παγκόσμια πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της χαοτικής διαφοράς που παρατηρείται στα ποσοστά επιβίωσης μεταξύ ανεπτυγμένων και μη χωρών.

Ο στόχος της πρωτοβουλίας είναι να εξαλειφθεί ο πόνος των παιδιών που παλεύουν με τον καρκίνο και να αυξηθεί στο 60% το ποσοστό επιβίωσης έως το 2030.

Για το 2019 στόχος είναι μη μείωση του πόνου και των θανάτων. Για την επίτευξή του, η άρχουσα τάξη πρέπει να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη πρόσβαση στην ιατρική φροντίδα και την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή.