X

Συνάντηση Τσίπρα με την αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Επί τάπητος τέθηκαν τα «ακανθώδη ζητήματα» των σχέσεων Κράτους- Εκκλησίας. Συνεχίζονται οι επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ant1news

Συνεχίζουν τις επαφές τους με τους πολιτικούς αρχηγούς τα μέλη της αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που βρίσκονται στην Αθήνα για επαφές με την Εκκλησία της Ελλάδος, από κοινού με την οποία έχουν εκφράσει τις διαφωνίες τους για τις αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση σε ζητήματα που αφορούν την μισθοδοσία των κληρικών, καθώς και την αναθεώρηση του άρθρου του Συντάγματος που αφορά τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας.

Το πρωί της Παρασκευής, η αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Γέροντα Πριγκηποννήσων Δημήτριο και μέλη τους Μητροπολίτες Γαλλίας Εμμανουήλ, Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιο, Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιο, Μ.Αρχιδιάκονο Θεόδωρο και τον Άρχοντα Πρωτέκδικο Δημήτριο Μηλαθιανάκη είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«O Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα εθιμοτυπική συνάντηση με αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου», αναφέρει ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου. 

‘Όπως σημειώνεται από την Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού, «στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για τη θερμή φιλοξενία στη Χάλκη».

 

Στην συνέχεια η αντιπροσωπεία ενημέρωσε για τις θέσεις του Πατριαρχείου επί των «καυτών ζητημάτων» τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη.

Το πρωί του Σαββάτου η αντιπροσωπεία του πρωτόθρονου Πατριαρχείου, που ήδη έχει συναντηθεί με τους κ. Μητσοτάκη και Κουτσούμπα, θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με την Φώφη Γεννηματά.