X

Τζιτζικώστας: όσο είμαι Περιφερειάρχης, οι πινακίδες στους δρόμους μας θα γράφουν “Σκόπια”

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μπει πινακίδα, που να αναγράφει τον όρο Βόρεια Μακεδονία», ξεκαθάρισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Ant1news

 «Δεν υπάρχει περίπτωση σε δρόμο ευθύνης δικής μας, της Περιφέρειας, να μπει πινακίδα, που να αναγράφει τον όρο Βόρεια Μακεδονία. Ξεκάθαρες κουβέντες, όσο είμαι περιφερειάρχης, οι πινακίδες στους δικούς μας δρόμους θα γράφουνε Σκόπια», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ..

Μάλιστα σε ερώτηση τι θα κάνει αν ασκηθεί πίεση από την κυβέρνηση απάντησε : «Έχω αποδείξει νομίζω στην πορεία μου μέχρι σήμερα ότι δεν υποκύπτω σε τέτοιου είδους πιέσεις».

Οι δηλώσεις Τζιτζικώστα προκάλεσαν την αντίδραση του υποψηφίου για την ΠΚΜ Χρήστου Γιαννούλη, οποίος κάλεσε τον Περιφερειάρχη να εξηγήσει πως θα καταστρατηγήσει όσα προβλέπονται σε μια διεθνή συνθήκη που επικύρωσε η Ελληνική Βουλή.

Ο κ. Γιαννούλης, σε δελτίο τύπου, σημειώνει ότι «ο κ. Τζιτζικώστας επέλεξε την ημέρα του ανοίγματος του Τριωδίου να υποδυθεί τον μακεδονάρχη και τον υπερυπουργό», σε πλήρη αντιδιαστολή με τις πολιτικές του υποχρεώσεις ως περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.