X

Κορυφώνεται η αγωνία για τους αγνοούμενους στη Μεσσαρά

Άκαρπες απέβησαν οι ολονύχτιες έρευνες για τον εντοπισμό των τεσσάρων ατόμων που παρασύρθηκαν αργά τη νύχτα του Σαββάτου, στο Γεροπόταμο στην Μεσσαρά.

Ant1news

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, μέλη της ΕΚΑΜ, το Λιμενικό και ομάδες εθελοντών «χτενίζουν» την περιοχή των 16 χιλιομέτρων από το σημείο όπου τελευταία φορά αναφέρθηκε πως βρισκόταν το αυτοκίνητο των τεσσάρων ατόμων, μέχρι το σημείο όπου το ποτάμι εκβάλει στη θάλασσα, όπου και βρέθηκε ένα εξάρτημα του αυτοκινήτου.

Οι έρευνες γίνονται κάτω από αντίξοες συνθήκες, καθώς το ποτάμι έχει φουσκώσει από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών, ενώ το βάθος φτάνει κατά τόπους μέχρι και τα 10 μέτρα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας της Πυροσβεστικής στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, 40 πυροσβέστες παρέμειναν στο σημείο, ενώ από νωρίς το πρωί πεζοπόρα τμήματα έχουν ξεκινήσει έρευνα στις όχθες του ποταμού, όπου αναμένεται να βουτήξουν και δύτες, προκειμένου να ερευνήσουν κάποια από τα σημεία που υπέδειξαν κάτοικοι με μεγάλο βάθος και με το σκεπτικό ότι ίσως εκεί έχει εγκλωβιστεί το όχημα.

Επιπλέον, το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας αναμένεται να ξεκινήσει τις πτήσεις, ενώ η βάρκα και το drone της ΕΜΑΚ "σκανάρει" το ποτάμι, σε ένα τμήμα περίπου 16 χιλιομέτρων μέχρι τη θάλασσα.

Στο σημείο των ερευνών βρίσκεται και ο πατέρας του 29χρονου Κώστα Γιαννακάκη, από τον Άγιο Νικόλαο. Ο γιος του μαζί με την 30χρονη σύζυγό του, Ροδούλα Τσαγκαράκη έφυγαν το μεσημέρι του Σαββάτου για να πάνε σε ένα γάμο στη Μεσσαρά, αφήνοντας στον ίδιο και τη γυναίκα του το έξι μηνών μωρό τους.

Στη συνέχεια το ζευγάρι πέρασε από τις Αρχάνες και πήραν την 21χρονη αδελφή της Ροδούλας, Μαριλένα Τσαγκαράκη και την 58χρονη μητέρα της, Μαρία Χατζηπάνου και πήγαν στο γάμο στο Ηράκλειο.

Το ζευγάρι μάλιστα μέχρι και τα μεσάνυχτα ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τους γονείς του 29χρονου, καθώς το βρέφος ήταν άρρωστο. Όταν όμως κοιμήθηκε, η επικοινωνία διεκόπη.

Τόσο η 30χρονη, όσο και ο 29χρονος κάλεσαν το 100 λίγο πριν εξαφανιστούν απευθύνοντας δραματική έκκληση για τη διάσωσή τους.