X

Πολυεθνική επιχείρηση μυστικών υπηρεσιών για Ιρανό πυρηνικό επιστήμονα (βίντεο)

Πληροφορίες ότι πέρασε και από την Ελλάδα. Πως Μοσαντ, ΜΙ-6 και CIA τον έβγαλαν από την χώρα, προκαλώντας την οργή της Τεχεράνης.

Ant1news

Του Νικόλα Βαφειάδη

Σε μια από τις καλύτερα οργανωμένες επιχειρήσεις της διεθνούς κατασκοπείας, Ιρανός πυρηνικός επιστήμονας απομακρύνθηκε από πράκτορες της Μοσάντ, για την οποία εργαζόταν μυστικά, από το Ιράν.

Ο, προς το παρόν, ανώνυμος 47χρονος τεχνικός πυρηνικών εγκαταστάσεων, είχε συνεργασθεί στον σχεδιασμό της δολοφονίας του 32χρονου Ιρανού συναδέλφου του Μοσταφά Αχμαντί Ροσάν, με μαγνητική βόμβα που τοποθετήθηκε στο αυτοκίνητό του το 2012, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο Ροσάν και ο οδηγός του.

Τον τελευταίο καιρό ο κλοιός των Ιρανών πρακτόρων έσφιγγε γύρω από τον πυρηνικό επιστήμονα και η Μοσάντ αποφάσισε να τον απομακρύνει από το Ιράν. Η απουσία του όμως έγινε αμέσως αντιληπτή από τους Φρουρούς της Επανάστασης, που έστειλαν ομάδα εκτελεστών για να τον δολοφονήσει. 

Σε συνεργασία με τη CIA και την βρετανική ΜΙ6 στήθηκε η επιχείρηση μεταφοράς του, μέσω νότιας και κεντρικής Ευρώπης, στην Γαλλία. Πληροφορίες του βρετανικού Τύπου υποστηρίζουν ότι πέρασε και από την Ελλάδα.

Από την Γαλλία, η ΜΙ6 τον μετέφερε με μια βάρκα μαζί με άλλους 11 Ιρανούς πρόσφυγες στις βρετανικές ακτές.

Πάντως, τα πρώτα στοιχεία από τις ανακρίσεις του 47χρονου πυρηνικού επιστήμονα δείχνουν ότι το Ιράν τηρεί τη συμφωνία για τα πυρηνικά.