X

Δάνειο Πολάκη: ο Στουρνάρας καλεί για εξηγήσεις τον Πρόεδρο της Attica Bank

Στον απόηχο του σάλου αντιδράσεων, ο Διοικητής της ΤτΕ είχε νωρίτερα ευρεία σύσκεψη για τα κριτήρια χορήγησης δανείων.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου

Σε έκτακτη συνάντηση προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το δάνειο προς τον Παύλο Πολάκη και όσα με παρεμφερείς όρους και κριτήρια χορηγούνται από την Attica Bank, κλήθηκε απο τον Γιάννη Στουρνάρα Ο επικεφαλής της Τράπεζας.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ζήτησε από τον Θόδωρο Πανταλάκη να βρίσκεται στο γραφείο του στις 18:00 της Δευτέρας, προκειμένου να αναλυθούν οι όροι χορήγησης καταναλωτικού δανείου ύψους 100.000 ευρώ στον Αν. Υπ. Υγείας από την Attica Bank.

Ωστόσο, ο κ. Πανταλάκης δεν θα μεταβεί στην ΤτΕ, καθώς αντ΄ αυτού οι εξηγήσεις θα δοθούν από τον Αναπληρωτή Διυεθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας, Γιάννη Τσακιράκη, στο χαρτοφυλάκιο του οποίου ανήκουν και οι χορηγήσεις δανείων.

Νωρίτερα, η Διοίκηση της Attica Bank, έκανε λόγο για στοχοποιημένα δημοσιεύματα, υποστηρίζοντας ότι το καταναλωτικό δάνειο των 100.000 ευρώ δόθηκε νόμιμα και με την τήρηση όλων των κριτηρίων που ισχύουν στην τράπεζα για την χορήγηση δανείου σε οποιονδήποτε πελάτη της τράπεζας.

Απο την πλευρά τους και οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν ότι η διαδικασία πάτησε πάνω στον Κανονισμό Πιστοδοτήσεων, αν και παραδέχονται ότι το γεγονός πως πρόκειται για πολιτικό πρόσωπο, έπαιξε ρόλο στην έγκριση της χρηματοδότησης, ως πρόσθετη... "εγγύηση". Κατά την άποψη τους, η υψηλή εμπορική αξία του ακινήτου έχει βαρύνουσα σημασία για την έγκριση. 

Από την ΤτΕ λένε ότι αυτό ακριβώς θα εξεταστεί, δηλαδή η εφαρμογή του Κανονισμού Πιστοδοτήσεων, ενώ απάντηση πρέπει να δοθεί και στο εύλογο ερώτημα "γιατί ο Παύλος Πολάκης πήρε καταναλωτικό δάνειο και όχι στεγαστικό, που έχει χαμηλότερο επιτόκιο;". Σημειώνεται ότι η έγκριση των δανείων δίνεται κεντρικά από Επιτροπή και όχι από τα υποκαταστήματα.

Μετά τη συνάντηση η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε ότι "το δάνειο στον Πάυλο Πολάκη είναι σύννομο και σύμφωνα με τους κανονισμούς της Attica Bank". 

Ο κ. Πολάκης, πάντως, είχε προλάβει να σχολιάσει μέω facebook: