X

Ευρωεκλογές - δημοσκόπηση: διψήφια η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Πρόβλεψη έρευνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πρώτη δύναμη η Κεντροδεξιά στην Ευρώπη

Ant1news

Εννέα έδρες για τη ΝΔ και έξι για τον ΣΥΡΙΖΑ, δίνει η πρώτη πρόβλεψη έρευνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου. Από δύο έδρες παίρνουν ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και "Χρυσή Αυγή".

Χρησιμοποιώντας τον μέσο όρο των τελευταίων δημοσκοπικών ερευνών για τις ελληνικές εθνικές εκλογές και κάνοντας αναλογική προβολή στα αντίστοιχα των ευρωεκλογών, η έρευνα εκτιμά ότι η ΝΔ θα κινηθεί σε ποσοστό 36%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 24,7%, η "Χρυσή Αυγή" στο 8,6%, το ΚΙΝΑΛ στο 7,9% και το ΚΚΕ στο 6,7%.

Όλα τα υπόλοιπα κόμματα εμφανίζονται με ποσοστά κάτω του 3%, με ισχυρότερη την Ένωση Κεντρώων στο 2,8% και την "Ελληνική Λύση" του πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου στο 2,2%.

Το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ, των οποίων οι κοινοβουλευτικές ομάδες στην ελληνική Βουλή έχουν διαλυθεί ήδη πριν τη λήξη της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου, λαμβάνουν αντίστοιχα 1,5% και 1,4%.

 

Πρώτη δύναμη η Κεντροδεξιά πανευρωπαϊκά

Η κεντροδεξιά αναμένεται να παραμείνει η μεγαλύτερη ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τις εκλογές του Μαΐου κατά τις οποίες αναμένεται επίσης ότι η ακροδεξιά θα αυξήσει κατά πολύ τις έδρες της, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.