X

Πέθανε ο Καρλ Λάγκερφελντ

Ο διάσημος σχεδιαστής έφυγε σήμερα από τη ζωή, μετά από εσπευσμένη εισαγωγή του στο νοσκομείο.

Ant1news

Ο διάσημος σχεδιαστή μόδας, Καρλ Λάγκερφελντ, έυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών μεταδίδει το γαλλικό Paris Match.

Τον θάνατό του επιβεβαίωσαν πηγές του οίκου Channel, του οποίου ο σχεδιαστή διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής από το 1983.

Είχε εισαχθεί εσπευσμένα χθες βράδυ στο νοσοκομείο καθώς τελευταία ταλαιπωρείτο με την υγεία του.

Με καταγωγή από τη Γερμανία, ο Καρλ Ότο Λάγκερφελντ ήταν ένας εκκεντρικός σχεδιαστής και φωτογράφος.  Στον φακό του έχουν ποζάρει πολλά τοπ μόντελ και σταρ του Χόλιγουντ.

Καθώς ήταν γόνος ιδιαίτερα εύπορης οικογένειας βιομηχάνων, ανατράφηκε με πολλές ανέσεις, διαμορφώνοντας παράλληλα μια αντισυμβατική προσωπικότητα.

 

Το ξεκίνημά του στο χώρο της υψηλής ραπτικής έγινε το 1963, όταν άρχισε να εργάζεται για λογαριασμό του Ιταλικού Οίκου "Tiziani", ενώ λίγους μήνες μετά συνεργάσθηκε με το αντίστοιχο, Γαλλικό στούντιο "Chloe". Ακολούθησαν οι Οίκοι "Fendi" (1965) και "Curiel" (1970, Ιταλία) και ο Γαλλικός "Chanel".

 

Είχε συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους οίκους μόδας και είχε ντύσει με τις δημιουργίες του τις πιο γνωστές καλλονές της πασαρέλας.

 

Kάποια δημοσιεύματα είχαν αναφέρει ότι στις 22 Ιανουαρίου, ο Λάγκερφελντ δεν παρευρέθηκε σε επίδειξη μόδας στο Παρίσι. Ο Οίκος μόδας σχολιάζοντας την απουσία του σχεδιατή, δεν αναφέρθηκε σε θέμα υγείας αλλά δήλωσε ότι ο Λάγκερφελντ αισθανόταν απλά κουρασμένος.

Όταν απουσίασε και από δεύτερη επίδειξη, ο Οίκος Chanel εξέδωσε ανακοίνωση όπου ανάφερε: «Ο κ. Λάγκερφελντ, καλλιτεχνικός διευθυντής της  Chanel, ο οποίος αισθανόταν κουρασμένος, ζήτησε από τη Βιρζινί Βιάρ, διευθύντρια του καλλιτεχνικού στούντιο του Οίκου, να τον εκπροσωπήσει».