X

Παρέμβαση Εισαγγελέα για τη συνομιλία Πολάκη – Στουρνάρα

Στο επίκεντρο η δημοσιοποίηση του διαλόγου. Πολιτική θύελλα μετά τους ισχυρισμούς του Αν. Υπ. Υγείας. Οργή Στουρνάρα. Επίθεση από Μαξίμου.

Ant1news

Ενώπιον Eισαγγελέα θα συνεχιστεί η δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Σουρνάρα μετά τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου της μεταξύ τους τηλεφωνικής συνομιλίας σχετικά με το δάνειο του κ. Πολάκη από την Attica Bank.

Το πρωτοφανές περιστατικό θα τεθεί πλέον σε ποινική βάση δεδομένου ότι η ηχογράφηση μιας τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ δυο προσώπων χωρίς τη ρητή συναίνεση, αποτελεί αυτόφωρο κακούργημα που διώκεται με βάση τον Ποινικό Κώδικα. 

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών,  Ευάγγελος Ιωαννίδης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης η οποία αφορά τόσο την καταγραφή της συνομιλίας όσο και την δημοσιοποίηση της.

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας ζήτησε αρχικά να ερευνηθεί αν καταγράφηκε η συνομιλία μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού και του κεντρικού τραπεζίτη χωρίς συναίνεση. Αν διαπιστωθεί ότι συνέβη αυτό, ο εισαγγελέας ζητά να εξεταστεί πώς έγινε η διαρροή αυτής της συνομιλίας σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. 

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές αν υπάρξουν ενδείξεις πως η καταγραφή έγινε από τον κ.Πολάκη, τότε η δικογραφία  θα διαβιβαστεί στη Βουλή για τις δικές της ενέργειες καθώς, όπως προβλέπει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να ερευνήσει υπόθεση αν υπάρχει εμπλοκή υπουργού. 

Ο Παύλος Πολάκης, που υποστήριξε ότι η παρέμβαση του εισαγγελέα έγινε κατά παραγγελία του Γιάννη Στουρνάρα, παραδέχθηκε μεν ότι αυτός διοχέτευσε σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα την συνομιλία του με τον Γιάννη Στουρνάρα, αρνήθηκε όμως ότι έχει ηχογραφήσει όσα είπε με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας

Σε ανακοίνωσή του, ο Γιάννης Στουρνάρας επιτίθεται στον Αν. Υπ. Υγείας, κάνοντας λόγο για βάναυση θεσμική εκτροπή και καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση. Σύμφωνα με πληροφορίες για την υπόθεση ενημερώνεται διαρκώς κια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Το Μαξίμου,απαντώντας ουσιαστικά στην προ-σ-κληση του Διοικητή της ΤτΕ να πάρει θέση για τα τεκταινόμενα, αφήνοντας αιχμές για "πολιτικά παιχνίδια", επιτίθεται στον Γιάννη Στουρνάρα. 

Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι επικράτησε ένταση στην Βουλή μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη, οι οποίοοι αντάλλαξαν χαρακτηρισμούς όπως "playmobil" και "σαχλαμαρόμαγκας".

Την ίδια ώρα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βάλλουν "πυρ ομαδόν" κατά του Αν. Υπουργού Υγείας, στρέφοντας τα βέλη τους και προς τον Πρωθυπουργό.