X

Το βίντεο της Ρένας Δούρου για τα αντιπλημμυρικά έργα στην Μάνδρα

«Διαψεύστηκαν όσοι έλεγαν ότι βρήκα και άφησα στο συρτάρι μου κάποια μελέτη» για τη Μάνδρα τονίζει η Περιφερειάρχης Αττικής.

Ant1news

Στην εθνική τραγωδία της Μάνδρας αναφέρθηκε εκτενώς η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου , με αφορμή τα συμπεράσματα του σχετικού πορίσματος των πραγματογνωμόνων που όρισε το ΤΕΕ, και το οποίο είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ η κ. Δούρου «το πόρισμα των τριών πραγματογνωμόνων του ΤΕΕ το ζήτησε η ίδια η εισαγγελέας, δεν υπάρχει κανένας δάκτυλος πίσω από τίποτα», υπογραμμίζοντας ότι διαψεύστηκαν όσοι έλεγαν ότι κρατούσε κρυμμένη στο συρτάρι της κάποια μελέτη. 

Μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης σημείωσε: 

«Επέλεξα να μην θίξω ποτέ τις οικογένειες των νεκρών, επιδιδόμενη στη συνήθη γραφειοκρατική αργκό, που δεν λέει τίποτα σε κάποιον ο οποίος έχει μαυροφορεθεί. Από το 2003 μέχρι το 2010, δεν έγινε τίποτα σε μια περιοχή η οποία ιστορικά μας δίνει ακραία καιρικά φαινόμενα. Μελέτη έγινε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2016. Είπαν στον ελληνικό λαό ότι βρήκα μια μελέτη, και την άφησα στο συρτάρι. Δεν μπορώ να ξεχάσω τον άπλετο τηλεοπτικό, ραδιοφωνικό χρόνο και τα έντυπα που φιλοξένησαν πρώην Περιφερειάρχες, πρώην αυτοδιοικητικούς, ακόμα και τη Ντ. Μπακογιάννη που έχει φιλοτεχνήσει ένα σοβαρό προφίλ, λέγοντας ψευδόμενοι ότι είχα μελέτη που καθόταν σε κάποιο συρτάρι. Δεν υπήρχε καμία μελέτη. Καλώ οποιονδήποτε να κάτσει απέναντί μου και να αποδείξει έναντι των εγγράφων των επιθεωρητών και των πραγματογνωμόνων, πού ήταν η μελέτη. Και προσωπικά, δεν μπορώ να συγχωρήσω, γιατί δεν μπορώ να ξεχάσω την απόπειρα ΜΜΕ και πολιτικών, να ζητούν την ποινική δίωξη και τη φυσική εξόντωσή μου. Όχι να ασκήσουν πολιτική κριτική. Σιώπησα, σεβόμενη τους νεκρούς και τους αγνοουμένους. Επέλεξα να ταπεινωθώ μπροστά στις οικογένειες των νεκρών και θα προσπαθήσω να μπω στα παπούτσια εκείνων που πενθούσαν. Δεν ευτέλισα μια εθνική τραγωδία. Όταν πήγα στη Μάνδρα, δεν πήρα αγκαλιά τις κάμερες και τους δημοσιογράφους, για να δείχνουν τις σκηνές. 

Στόχος μου είναι να μην δίνουμε ραντεβού κάθε φορά με τις επόμενες εθνικές καταστροφές. Υπηρετώ ένα διαφορετικό υπόδειγμα πολιτικής, χωρίς να συνοδεύομαι από κάμερες και δημοσιογράφους όπου πηγαίνω. Είναι ένα μοντέλο διαφορετικό από εκείνο που θέλει τον πολιτικό να κλαίει μαζί με τις κάμερες. Δυστυχώς, το μόνο ζώο που δεν θα εξαφανιστεί από την πανίδα, είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος».