X

Θλίψη για τον θάνατο του Εύζωνα της Προεδρικής Φρουράς (εικόνες)

Στο πένθος βυθίστηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις μετά τον άδικο χαμό του νεαρού. Με τον πατέρα του 24χρονου επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ant1news

Στο πένθος βύθισε τις Ένοπλες Δυνάμεις ο αιφνίδιος θάνατος ενός 24χρονου Εύζωνα της Προεδρικής Φρουράς την ώρα που βρισκόταν στην μονάδα του.

Ο Σπύρος Θωμάς από την Πάτρα έφυγε από την ζωή ξαφνικά το βράδυ της Πέμπτης. Ο 24χρονος  αισθάνθηκε αδιαθεσία γύρω στις 22:00 της Πέμπτης, ενώ βρισκόταν στο στρατόπεδο της Μονάδας, στον Εθνικό Κήπο, στην αρχή της οδού Ηρώδου του Αττικού.

Ειχε σκοπιά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη απο τις 19:00 έως τις 20:00, την οποία εκτέλεσε κανονικά, ενώ κατά την επιστροφή στο στρατόπεδο δεν διαμαρτυρήθηκε για κάποια ενόχληση και έπεσε για ύπνο. 

Το πρόβλημα με την υγεία του διαπιστώθηκε κατά την βραδινή επιθεώρηση.

 

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού "ο Στρατιώτης (ΠΖ) Σ. Θ. της Προεδρικής Φρουράς, ευρισκόμενος στη Μονάδα του τις βραδινές ώρες της 21 Φεβρουαρίου 2019, αισθάνθηκε αδιαθεσία και στη συνέχεια διακομίσθηκε άμεσα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΓΣΝΑ) όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του".

"Τα ακριβή αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως", σημειώνει το Γενικό Επιτελείο Στρατού, το οποίο "εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του".

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπιος Παυλόπουλος, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον πατέρα του Εύζωνα και του εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια. Μάλιστα, ο κ. Παυλόπουλος χθες το βράδυ βρισκόταν στο γραφείο του και είχε συνεχή ενημέρωση, από την εκδήλωση του τραγικού συμβάντος ως την κατάληξή του.