X

“Άνοιξαν” οι ουρανοί και “έπνιξαν” τα Χανιά (εικόνες)

Τεράστια προβλήματα στους δρόμους που μέσα σε λίγες ώρες έγιναν «ποτάμια». Κατολισθήσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Πλημμύρισαν κτήρια.

Ant1news

Μεγάλα προβλήματα στους δρόμους προκάλεσε η καταιγίδα που έπληξε τα Χανιά νωρίς το απόγευμα της Κυριακής.

Οι δρόμοι, ακόμα και στο κέντρο της πόλης, πλημμύρισαν, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους, ενώ σημειώθηκαν και κατολισθήσεις.

Πρόκειται για έντονη βροχόπτωση, χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους που προκάλεσαν τα προβλήματα. Χαρακτηριστικό των προβλημάτων στους δρόμους είναι ότι έμεινε ακόμα και ασθενοφόρο.

Οι κλήσεις για άντληση υδάτων ήταν δεκάδες μέσα σε λίγη ώρα, ενώ χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ενός άνδρα από το σπίτι του.

 

 

 

 

 

Εντονα πλημμυρικά φαινόμενα έχουν σημειωθεί στην περιοχή Λειβάδια, Κουμ Καπί, Νέα Χώρα, Γογονή, Βαμβακόπουλο, Κλαδισό, στον παράδρομο της Εθνικής, στις Μουρνιές.

 

 

 

 

 

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

 

 

Τα έντονα καιρικά φαινομενα, δημιούργησαν προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση. Από τις 16:30 έχουν μείνει χωρίς ρεύμα οι περιοχές από Κουνουπιδιανά μέχρι Σταυρό ενώ δυο ώρες αργότερα, κοντά την περιοχή του Μακρύ Τοίχου, έπεσε στύλος ηλεκτροφωτισμού, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή ρεύματος, σε ένα μεγάλο τμήμα, από Μακρύ Τοίχο μέχρι τον Κλαδισό, το Δαράτσο και την Αγ.Μαρίνα.

Νωρίτερα το πρωί, υπήρξαν πτώσεις βράχων στα Φαλάσαρνα, όπου από τύχη δεν υπήρξαν θύματα.

 

 

 

Στην Εθνική Οδό Χανίων - Κισσάμου, στα Νωπήγεια, σημειώθηκαν σοβαρές κατολισθήσεις, ωστόσο ο δρόμος καθαρίστηκε άμεσα από συνεργείο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, που απομάκρυνε χώματα και πέτρες από το οδόστρωμα. Επίσης ανάλογα φαινόμενα καταγράφησαν στο Μελισσουργείο στην Κίσσαμο. Στην Κίσσαμο επίσης, πλημμύρισε ξενοδοχείο ενώ έκλεισε ο δρόμος Αι Κυργιάννης- Καλάθενες.

Φωτογραφίες, βίντεο: flashnews.gr