X

Κουμουτσάκος: η Κυβέρνηση οφείλει να αντιδράσει στο δημοσίευμα του BBC περί “μακεδονικής μειονότητας”

Το πρόβλημα είναι ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η Κυβέρνηση έχει αναγνωρίσει έμμεσα την ύπαρξη «μακεδονικής γλώσσας» και «μακεδονικής εθνότητας», τόνισε ο Κουμουτσάκος.

Ant1news

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας το δημοσίευμα του  ΒΒC που «άναψε» φωτιές για τα περί «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα, υπογράμμισε πως όλο αυτό που συμβαίνει, επιβεβαιώνει τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες της ΝΔ για τις επιζήμιες συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος, «το δημοσίευμα αν αφορούσε μόνο αυθαίρετες εκτιμήσεις θα ήταν εύκολη η αντιμετώπισή του. Ωστόσο, το πρόβλημα είναι το εισαγωγικό του κομμάτι, ότι δηλαδή με τη Συμφωνία των Πρεσπών, έχει εμμέσως αναγνωριστεί η υπόσταση μακεδονικής ταυτότητας και Γλώσσας και από κει προχωράει στην εκτίμηση ότι επομένως υπάρχουν τα συστατικά στοιχεία εκείνα για την επίκληση από ορισμένους στην Ελλάδα της ύπαρξης μειονότητας.

Το πρόβλημα δεν είναι μία αυθαίρετη εκτίμηση του BBC, το μείζον πρόβλημα αυτής της συμφωνίας είναι ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ελλάδα, μέσω της  η κυβέρνησης Τσίπρα, Καμμένου, Κοτζιά, αναγνωρίζει η ίδια η Ελλάδα την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας και μακεδονικής εθνότητας», είπε μιλώντας στο «Θέμα 104,6».

Στη συνεχεία πρόσθεσε, «από την αρχή ήταν αυτό το πρόβλημα, διότι, εφόσον, έχει υπογράψει η χώρα και η κυβέρνηση αυτή, με μία πλειοψηφία συρραφής πραγμάτων και προσώπων, κύρωσε αυτή τη Συμφωνία, τώρα πώς θα αντιμετωπίσει η επίσημη ελληνική πολιτεία τέτοιου είδους δημοσιεύματα;»

Ο κ. Κουμουτσάλος ολοκλήρωσε τονίζοντας, «πώς θα το αντιμετωπίσει αυτό η ελληνική κυβέρνηση, όταν έχει αποδεχτεί την μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα; Η κυβέρνηση όφειλε και οφείλει να αντιδράσει με τους κατάλληλους διαύλους στο δημοσίευμα του BBC προκειμένου να ανασταλεί αυτή η πιθανή  ''χιονοστιβάδα'' παρόμοιων δημοσιευμάτων που θα δημιουργήσουν ένα νέο πεδίο συζήτησης, διαπραγμάτευσης και πολιτικής πραγματικότητας».