X

Οι δεσμεύσεις του Κώστα Μπακογιάννη προς την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών

Υποσχέθηκε πως, εφόσον εκλεγεί δήμαρχος Αθηναίων, θα υλοποιήσει έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των ατόμων με προβλήματα όρασης.

Ant1news

Χωρίς ειδικές ράμπες για τη μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα είναι η συντριπτική πλειοψηφία των πεζοδρομίων της Αθήνας, ενώ ακόμη και σε κεντρικούς δρόμους - όπως η Πανεπιστημίου και η Ακαδημίας - δεν υπάρχουν στα πεζοδρόμια οδηγοί όδευσης τυφλών, επεσήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε συνάντηση που είχε σήμερα με την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών.

«Από τα 24.000 πεζοδρόμια του Δήμου μόνο στα 8.000 έχουν κατασκευαστεί ειδικές ράμπες για τη μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα», είπε και τόνισε ότι «για εμάς δεν νοείται να υπάρχει Αθήνα με εσωτερικά σύνορα ή αόρατους ανθρώπους. Θέλουμε η πόλη να είναι προσβάσιμη και φιλόξενη για όλους».

Ο κ. Μπακογιάννης , ανέφερε ακόμη, ότι θα γίνουν διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, όπου αυτό είναι δυνατόν, καθώς και ολοκληρωμένοι διάδρομοι πλήρους προσβασιμότητας που θα ενώνουν κεντρικά σημεία και δρόμους της πόλης. Παράλληλα θα συνδέονται με τις αστικές συγκοινωνίες, με υπηρεσίες του Δήμου και σημεία με ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον. Επίσης, τόνισε πως πρέπει να δοθεί δυνατότητα πρόσβασης των τυφλών στις ηλεκτρονικές δημοτικές υπηρεσίες αλλά και να αναμορφωθεί για τους τυφλούς και τα άτομα με αναπηρία το σύστημα της μοριοδότησης για τη συμμετοχή τους σε δομές του Δήμου (παιδικοί σταθμοί κ.α.)