X

Πτολεμαΐδα: τραυματίας σε επεισόδια σε διαδήλωση κατά της Όλγας Γεροβασίλη (βίντεο)

Τραυματίας διαδηλωτής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Βίντεο με τη στιγμή του τραυματισμού του. Τι δήλωσε η Υπ. Προστασίας του Πολίτη.

Ant1news

Ένας διαδηλωτής και τέσσερις αστυνομικοί και τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στην Πτολεμαΐδα, κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης των πρώτων πυροσβεστών από την Σχολή του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την Πυροσβεστική Σχολή της πόλης, με αφορμή της παρουσία της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, η οποία βρέθηκε εκεί για την τελετή αποφοίτησης νέων πυροσβεστών.

Οι συγκεντρωμένοι ήταν μακριά από τις εγκαταστάσεις, λόγω των αστυνομικών μέτρων και φώναζαν συνθήματα για τη Μακεδονία.

Όταν σε κάποια στιγμή επιχείρησαν να πλησιάσουν περισσότερο την Πυροσβεστική Σχολή, απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, που έκαναν χρήση χημικών.

Ο διαδηλωτής που υπέστη τραύμα στο κεφάλι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ενώ οι αστυνομικοί διακομίστηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Το απόγευμα η Ασφάλειας Κοζάνης, προχώρησε στη σύλληψη δυο ατόμων για συμμετοχή στα επεισόδια.

Μετά τα επεισόδια η κ. Γεροβασίλη δήλωσε πως «αυτή την σημαντική ημέρα για το Πυροσβεστικό Σώμα, την Πτολεμαΐδα και τη Δυτική Μακεδονία, επιχείρησαν να την αμαυρώσουν κάποιοι ακραίοι, προσπαθώντας να σταματήσουν την ορκωμοσία των Πυροσβεστών. Πρόκειται για ακραίους κύκλους, που κινούνται με βάση ένστικτα τα οποία δεν είναι συμβατά με τη δημοκρατία. Επιτέθηκαν στην αστυνομία και έγινε σύγκρουση, στοχευμένη, προαποφασισμένη, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο λαός της Πτολεμαΐδας, ο λαός της Κοζάνης τους γύρισε την πλάτη».



Βίντεο: kozan.grkozanilife.gr