X

Ποινική δίωξη για κακούργημα σε βάρος της μητέρας στη Βάρκιζα

Συγκλονίζει το πανελλήνιο η υπόθεση του βρέφους που απανθρακώθηκε μέσα στο σπίτι του. Τι λένε οι γείτονες.

Ant1news

Σε βαθμό κακουργήματος είναι η ποινική δίωξη για θανατηφόρο έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και για εμπρησμό από αμέλεια που ασκήθηκε στην 30χρονη όπως δείχνουν τα στοιχεία, αλλά και όπως η ίδια κατέθεσε στις Αρχές, είχε αφήσει το 13 μηνών μωρό μόνο του, με αναμμένη ηλεκτρική θερμάστρα, με αποτέλεσμα να βρεθεί απανθρακωμένο από τους πυροσβέστες που κλήθηκαν για την κατάσβεση της φωτιάς που είχε ξεσπάσει στο διαμέρισμα της Βάρκιζας.

Η μητέρα του άτυχου βρέφους παραπέμφθηκε στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα.

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες όσων βρίσκονταν στο ευρύτερο κοινωνικό της περιβάλλον σοκάρουν.

«Μας είχε απαγορεύσει να ανεβαίνουμε στο σπίτι», σημείωσε σε σημερινές δηλώσεις στο Καλημέρα Ελλάδα ένας από τους πιο κοντινούς της ανθρώπους, ένας γείτονας που την γνωρίζει από παιδί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σπίτι της γυναίκας ήταν ακατάστατο και για το λόγο αυτόν, εκτιμά ο ίδιος, δεν άφηνε κανέναν να μπει μέσα κι έτσι όταν ήθελε να δει κάποιον, άφηνε μόνο του στο σπίτι το βρέφος.

«Η γειτονιά το άκουγε το μωρό που έκλαιγε», σημείωσε ο ίδιος, που τόνισε την ανάγκη που έχει η 30χρονη για βοήθεια, καθώς όπως είπε «στο προηγούμενο παιδί είχε ασχοληθεί η υπηρεσία του Δήμου, της έδινε και φαΐ», σε αυτό όμως καμία υπηρεσία δεν ασχολήθηκε μαζί της.

Ξεσπώντας σε κλάματα, η φίλη της μητέρας είπε στην κάμερα του ΑΝΤ1, «είναι άρρωστη η κοπέλα απλώς δεν ήθελε και βοήθεια, τι να σας πω δεν μπορώ άλλο…»

Η 30χρονη μητέρα είχε συνολικά 3 παιδιά. Το πρώτο παιδί, σύμφωνα με μαρτυρία γείτονα, το είχε δώσει σε ίδρυμα, ενώ το δεύτερο πέθανε σε ηλικία 2,5 ετών.

Ορφανή κι η ίδια όταν έχασε τη θετή της μητέρα πήρε άλλο δρόμο λένε όσοι την ξέρουν.