X

Ερντογάν: Προχωράμε σε νέες γεωτρήσεις στην Μεσόγειο

Η δήλωση του Τούρκου Προέδρου έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση για την ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Ant1news

Νέες γεωτρήσεις για να διερευνηθούν κοιτάσματα πετρελαίου στη Μεσόγειο ανακοίνωσε το Σάββατο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή. «Θα αρχίσουν μετά από εργασίες συντήρησης (των σκαφών)» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος «παραλάβαμε το νέο μας σκάφος Yavuz που θα ξεκινήσει γεωτρήσεις στη Μεσόγιο».

Η δήλωση Ερντογάν έρχεται μετά την ανακοίνωση για την ανακάλυψη κοιτάσματος που εντόπισαν οι ExxonMobil-Qatar Petroleum στην κυπριακή ΑΟΖ.

Εν τω μεταξύ, «καλά νέα για το σύνολο του κυπριακού λαού», χαρακτήρισε την ανακοίνωση για την ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου -που ανέρχεται σε 5 - 8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια- στο «οικόπεδο» 10 της κυπριακής ΑΟΖ, μιλώντας  από το βήμα του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Αν δούμε διαχρονικά την ιστορία της Κύπρου, εκείνο που καθόρισε την ιστορική μας εξέλιξη, την πολιτική μας ιστορία ήταν η γεωγραφία. Η ιστορία της Κύπρου είναι άμεσα συνυφασμένη με τη γεωγραφική της θέση» ανέφερε εισαγωγικά κατά την ομιλία του ο κ. Χριστοδουλίδης.