X

Τρόμος από το μπαράζ επιθέσεων χούλιγκανς σε αγώνες (βίντεο)

Πρωτοφανές κύμα βίας σε αγώνες στην Αττική, με ξύλο, τραυματίες και βανδαλισμούς. Δεν θα μείνουν ατιμώρητα τα αποτρόπαια γεγονότα, δήλωσε ο υφυπ. Αθλητισμού.

Ant1news

Σοβαρά επεισόδια με δράστες κουκουλοφόρους που εισέβαλλαν σε αγωνιστικούς χώρους και είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον δύο άτομα, σημειώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου.  

Τα σοβαρότερα επεισόδια σημειώθηκαν στην αναμέτρηση της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού με αυτή της Γλυφάδα στο Παπαστράτειο. 

Ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε και προκάλεσε επεισόδια τρία λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα. Οι κουκουλοφόροι «χτύπησαν» οπαδούς του Ολυμπιακού που βρίσκονταν στο κολυμβητήριο. 

Στην αναμέτρηση δεν υπήρχαν δυνάμεις της αστυνομίας, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στους χούλιγκανς να δράσουν.

Η ομάδα που προκάλεσε τα επεισόδια ήταν περίπου 30 άτομα και σύμφωνα με μαρτυρίες είχαν στην κατοχή τους ρόπαλα και μαχαίρια. 

Στο «Παπαστράτειο» υπήρχαν λίγοι οπαδοί του Ολυμπιακού.  Δύο εξ' αυτών τραυματίστηκαν ελαφρά..

Βίντεο απο το AQUAFEED

Βασιλειάδης: Τα αποτρόπαια γεγονότα δεν θα μείνουν ατιμώρητα

Ο Γιώργος Βασιλειάδης πήρε θέση για τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά, μετά την εισβολή κουκουλοφόρων στις εξέδρες και την βίαιη διακοπή του αγώνα Ολυμπιακός-ΑΝΟ Γλυφάδας, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα μείνουν ατιμώρητα. Παράλληλα, ο υφυπουργός Αθλητισμού ξεκαθάρισε ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με τον αρχηγό της Αστυνομίας και περιμένει πλήρη διαλεύκανση. 

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Γιώργος Βασιλειάδης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Τα θλιβερά και αποτρόπαια γεγονότα στο Παπαστράτειο με την επίθεση ανεγκέφαλων σε γυναικόπαιδα δεν πρέπει και δεν θα μείνουν ατιμώρητα. Δεν θα αφήσουμε τους λίγους να επιβάλλουν το "νόμο" τους στους πολλούς. Έχω επικοινωνήσει ήδη με το αρχηγό της αστυνομίας και περιμένουμε πλήρη διαλεύκανση».

 

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πειραιά και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός σχολιάζοντας τα επεισόδια στο Παπαστάτειο καλεί την Πολιτεία να τιμωρήσει τους ενόχους. Στη σχετική τοποθέτησή του ο κ. Μώραλης αναφέρει: «Χθες το απόγευμα γίναμε μάρτυρες μιας ακόμη πρωτοφανούς εγκληματικής επίθεσης, αυτήν την φορά στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, σε αγώνα πόλο γυναικών μεταξύ του Ολυμπιακού και της Γλυφάδας. Οι δράστες επιτέθηκαν ανενόχλητοι σε οικογένειες και σε ΑμεΑ με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματίες. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Η Πολιτεία πρέπει να αλλάξει στάση απέναντι στα πολλά πλέον παρόμοια περιστατικά και άμεσα να βρει και να τιμωρήσει τους ενόχους, καθώς μόνο εκείνη έχει την ευθύνη, την αρμοδιότητα και την υποχρέωση να το πράξει».

 

 

 

Κουκουλοφόροι και σε αγώνα της Α2 μπάσκετ

Κουκουλοφόροι "χτύπησαν" και στο Αιγάλεω κατά τη διάρκεια του αγώνα Διαγόρα Δρυοπιδέων με το Μαρούσι, ο οποίος διεξαγόταν στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Α2.

Το παιχνίδι διακόπηκε στο 34ο λεπτό της αναμέτρησης όταν εισέβαλαν στο γήπεδο κουκουλοφόροι και επιτέθηκαν στους φιλάθλους του Αμαρουσίου.

Επεισόδια μεταξύ οπαδών στην Νίκαια

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν και μεταξύ οπαδών του Ιωνικού και της Προοδευτικής έξω από το κλειστό γυμναστήριο της Νίκαιας, την ώρα που διεξαγόταν ο αγώνας του Ιωνικού με τον Ερμή Αγιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 200 οπαδοί του Ιωνικού συνεπλάκησαν με υποστηρικτές της Προοδευτικής. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων κάηκε ένα αυτοκίνητο και προκλήθηκαν ζημιές σε ακόμα δύο.

 

Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας που έφθασαν στο σημείο προχώρησαν μέχρι στιγμής σε 16 προσαγωγές.

Το ντέρμπι μεταξύ Ιωνικού και Προοδευτικής είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή.