X

Χρυσό μετάλλιο για τον Μίλτο Τεντόγλου

Με μια εξαιρετική επίδοση στον τελικό, ο αθλητής μας ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης.

Ant1news

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ο κορυφαίος τριπλουνίστας στην Ευρώπη και το επιβεβαίωσε με άλλη μια εκπληκτική εμφάνιση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου, στην Γλασκώβη.

Κάνοντας την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο, ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε ξανά ιστορία για την Ελλάδα, κατακτώντας την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο.

Ο 20χρονος Έλληνας αθλητής έκανε άλμα 8.38 μέτρων στην 5η του προσπάθεια και πέρασε πανηγυρικά στην πρώτη θέση του στο άλμα εις μήκος.

Αυτό ειναι το δεύτερο σερί χρυσό μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου, μετά από την πρωτιά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου, στο Βερολίνο.

 

Με το χρυσό μετάλλιο του Τεντόγλου, η ελληνική συγκομιδή, μέχρι αυτήν την ώρα και ενώ διανύουμε την 3η και τελευταία ημέρα του 35ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου της Γλασκώβης, ανέρχεται σε 32 μετάλλια: 6 χρυσά, 15 ασημένια και 11 χάλκινα.

 

*Πηγή βίντεο: ΣΕΓΑΣ

Ο 20χρονος άλτης του Γιώργου Πομάσκι , με την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο, κατέρριψε και το Πανελλήνιο ρεκόρ.

Μέχρι σήμερα το κατείχε ο Λούης Τσάτουμας, με άλμα στα 8.23 μέτρα στις 8/2/2014 στο ΣΕΦ, επίδοση την οποία ειχε ισοφαρίσει ο Μίλτος Τεντόγλου, στις 8 Φεβρουαρίου, στην Μαδρίτη. 

 

Νωρίτερα την Κυριακή, η Βούλα Παπαχρήστου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης. 

Το Σάββατο ο Κώστας Μπανιώτης, πραγματοποιώντας μεγάλη εμφάνιση, κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον τελικό του άλματος εις ύψος.