X

“Προληπτικές” προσαγωγές διαμαρτυρόμενων για τη Συμφωνία των Πρεσπών (βίντεο)

Έμειναν επί ώρες στο Αστυνομικό Τμήμα για να μην εκδηλώσουν τις αντιδράσεις τους, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι των Γιαννιτσών.

Ant1news

Του Γιώργου Γρηγοριάδη

Φαίνεται πως ο φόβος φυλάει τα έρμα, όπως λέει και ο λαός μας και επειδή το τελευταίο διάστημα καταγράφονται απανωτά περιστατικά αποδοκιμασίας πολιτικών, προφανώς οι αστυνομικοί ήθελαν προλάβουν κάτι αντίστοιχο.

Εάν γινόταν όμως, διότι δεν έγινε. Δεν επέτρεψαν καν να προσεγγίσουν το χώρο της εκδήλωσης άτομα που θέλανε να διαμαρτυρηθούν για τη Συμφωνία των Πρεσπών, στον υπουργό Ναυτιλίας.

Ο Φώτης Κουβέλης ήταν καλεσμένος σε μία εκδήλωση στο δημαρχείο των Γιαννιτσών, υπήρχε ένα διαδικτυακό κάλεσμα για συγκέντρωση, πριν ακόμη φτάσει ο υπουργός, όποιος κινούσε τις υποψίες στους άντρες της Ασφάλειας κατέληγε στο αστυνομικό τμήμα.

Δεκαέξι προσήχθησαν, όπως καταγγέλλουν όλοι τους δεν πρόλαβαν ούτε καν να συγκεντρωθούν, τους πήγαν στο αστυνομικό μέγαρο, έγινε εξακρίβωση στοιχείων, μετά από σχεδόν 2 ώρες τους άφησαν ελεύθερους. Εν των μεταξύ είχε ολοκληρωθεί και η εκδήλωση, είχε αποχωρήσει ο κ. Κουβέλης.

Πληροφορίες του ΑΝΤ1 αναφέρουν πως κάποιοι από τους προσαχθέντες σκοπεύουν να κινηθούν νομικά εναντίον των αστυνομικών που έδωσαν τις εντολές για την προσαγωγή τους.