X

Πρόεδρος Κ.Σ. ΝΑΤΟ: η Ελλάδα είναι ελίτ μέσα στη συμμαχία

Τι είπε η Madeleine Moon για τη συμφωνία των Πρεσπών κατά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Βουλής, Nίκο Βούτση.

Ant1news

Ελίτ μέσα στη συμμαχία του ΝΑΤΟ χαρακτήρισε την Ελλάδα η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ Madeleine Moon.

Στη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Βουλής με αφορμή την κοινή συνεδρίαση της Υποεπιτροπής για τη Δημοκρατική Διακυβέρνηση και της Υποεπιτροπής για τις Διατλαντικές Σχέσεις της Κ.Σ. του ΝΑΤΟ σε αίθουσα της Βουλής, η κ. Moon ανέφερε ότι η χώρα μας είναι ελίτ μέσα στη συμμαχία, «καθότι φτάνετε το 2% σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό και η δέσμευσή σας στις δύσκολες αποστολές που έχει η συμμαχία, σε μέρη όπως το Αφγανιστάν, είναι πάρα πολύ σημαντική, όπως και στις αποστολές στο Κοσσυφοπέδιο, όπου κι εκεί κάνατε πολύ μεγάλες προσπάθειες για την επίτευξη της ειρήνης και της σταθερότητας».

Όπως ανέφερε η κ. Moon λίγο πριν τη συνεδρίαση στην οποία μετέχει και αντιπροσωπεία της Βόρειας Μακεδονίας, η συμφωνία των Πρεσπών είναι ιστορική και εκτιμάται ότι θα φέρει περισσότερη ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια στη γειτονιά των Βαλκανίων.

«Η συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα διαβατήριο για συνεργασία, ειρήνη και σταθερότητα στα Βαλκάνια», ανέφερε από την πλευρά του και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.