X

Τι είπε στην Αστυνομία ο Αυστραλός για τη μαφιόζικη επίθεση στη Γλυφάδα (βίντεο)

Από θαύμα γλίτωσε ο 56χρονος όταν εξερράγη βόμβα στο αυτοκίνητό του. Ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν είχε δεχθεί απειλές.

Ant1news

Του Σπύρου Λεβιδιώτη

Τις πρώτες του κουβέντες είπε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας ο 56χρονος Αυστραλός που γλίτωσε από θαύμα την Παρασκευή όταν εξερράγη βόμβα στο αυτοκίνητό του στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

"Είμαι σύμβουλος επιχειρήσεων σε μια πολυεθνική εταιρεία στο Ντουμπάι. Τα τελευταία 2,5 χρόνια ζω στην Ελλάδα με την γυναίκα και τα τρία ανήλικα παιδιά μου.Στην Ελλάδα δεν εργάζομαι. Δεν είχα δεχτεί κάποια απειλή ενώ δεν έχω κάποιον γνωστό εχθρό".

Περιέγραψε όσα έγιναν το πρωί της Παρασκευής στη Γλυφάδα. Όπως συνήθιζε πήγε τα παιδιά του στο σχολείο. Στη συνέχεια έφτασε στο γυμναστήριο από το οποίο έφυγε περίπου στις 10 το πρωί. Περπάτησε περίπου 100 μέτρα μέχρι να φτάσει στο σταθμευμένο αυτοκίνητό του. Η έκρηξη σημειώθηκε όταν μπήκε στη θέση του οδηγού.

Δημοσιεύματα από Αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ο 56χρονος ήταν ηγετικό μέλος της συμμορίας Comancheros. Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών βρίσκεται ό,τι απέμεινε από το καμένο αυτοκίνητό του. Οι έρευνες εστιάζονται στη συνδεσμολογία της βόμβας αλλά και στον τρόπο με τον οποίο ενεργοποιήθηκε είτε με τηλεχειρισμό είτε με τη μίζα. Ο Λιβανέζος με Αυστραλιανό διαβατήριο μεταφέρθηκε μετά την έκρηξη στο Ασκληπιείο της Βούλας.