X

Τάκης Μπαλτάκος: άφησε τον Καμμένο... για τους ΑΝΕΛ

Την συνεργασία του με τους ΑΝΕΛ ανακοίνωσε ο μέχρι σήμερα Γ.Γ. της «Δύναμης Ελληνισμού».

Ant1news

Ήταν Ιούλιος του 2018 όταν ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος και ο Τάκης Μπαλτάκος ανακοίνωσαν την ίδρυση κόμματος με όνομα "Δύναμη Ελληνισμού.

Όπως έλεγαν τότε, σε κοινή ανακοίνωσή τους, στόχος είναι η δημιουργία ενός πατριωτικού μετώπου, με αιχμή τα εθνικά θέματα και βασικό στόχο την απομάκρυνση του ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία.

"Ανακοινώνουμε σήμερα την πρόθεση μας για την ίδρυση ενός δεξιού κόμματος με περαιτέρω σκοπό την διευκόλυνση σχηματισμού ενός ευρύτερου Πατριωτικού Μετώπου, έτσι ώστε αφενός μεν να αποφευχθεί η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας σε Σλάβους, αφ’ ετέρου δε να απομακρυνθεί από την εξουσία η αριστερή κυβέρνηση, που όχι μόνο προχώρησε σε αυτή την ιεροσυλία, αλλά παράλληλα αποτελεί προφανή τροχοπέδη για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας", τόνιζαν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους.

 

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ωστόσο, ο μέχρι πρότινος ΓΓ της "Δύναμης Ελληνισμού" ανοικοίνωσε, απο κοινού με τον Πάνο Καμμένο, την συνεργασία του Τάκη Μπαλτάκου στους Ανεξάρτητους Έλληνες και την υποψηφιότητα του, υπο την σημαία των ΑΝΕΛ για το Ευρωκοινοβούλιο.

Σε δήλωση του, ο Πάνος Καμμένος ανέφερε, μεταξύ άλλων, «είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, όπως και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, για την ανακοίνωση της συμφωνίας του πρώτου υποψηφίου για τις Ευρωεκλογές, του Τάκη Μπαλτάκου, με τον οποίο πράγματι είχαμε μια πολυετή συνεργασία. Θέλω εδώ να πω ότι η συνεργασία μας κορυφώθηκε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Εξεταστικής Επιτροπής για την SIEMENS, όπου, όπως θυμάστε, είχε καταθέσει και ξεχωριστό πόρισμα, αναφερόμενος ιδιαίτερα στην υπόθεση Τσουκάτου και στα χρήματα που δόθηκαν τότε στα κόμματα, αυτά τα περίφημα 19 δις, τα οποία ακόμα κάποιοι προσπαθούν να τα βάλουν στην άκρη και να μην υπάρχει διερεύνηση. (…) Θέλουμε να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις οι οποίες αντιστέκονται στην κατάργηση της εθνικής ταυτότητας, στην κατάργηση των εθνών - κρατών, στην κατάργηση των αξιών και των παραδόσεων της κάθε χώρας. Σε αυτή την προσπάθεια χωράμε πολλοί, χωράμε πολίτες οι οποίοι προέρχονται από τη Δεξιά και από την Κεντροδεξιά οι οποίοι πιστεύουν στο έθνος - κράτος, πολίτες που προέρχονται από το δημοκρατικό και πατριωτικό κέντρο που δεν δέχονται την παράδοση στις λογικές Σημίτη και εκσυγχρονιστών, από το παραδοσιακό πατριωτικό ΠΑΣΟΚ».

Από την πλευρά του, ο Τάκης Μπαλτάκος είπε, μεταξύ άλλων, ότι «Είμαστε σήμερα εδώ με τον κ. Πάνο Καμμένο, μετά από συζητήσεις που είχαμε στο πρόσφατο παρελθόν και μετά από μακρόχρονη φιλική σχέση η οποία μας συνδέει από τους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας από την οποία και οι δύο προερχόμαστε, με σκοπό με τη δική μου συνεργασία, ως ανεξάρτητου βέβαια, με το κόμμα των ΑΝΕΛ και ειδικά για τις ευρωεκλογές στις οποίες προτίθεμαι, μετά από τη συμφωνία και την πρόταση του κ. Καμμένου, να κατέλθω ως υποψήφιος».