X

Πετρόπουλος: υπάρχει πρόβλημα στην απονομή των συντάξεων

Επιμένει ο υφυπουργός Εργασίας ότι «οι άνθρωποι έτρωγαν από τα σκουπίδια», προ ΣΥΡΙΖΑ…

Ant1news

Αμετανόητος παρά το σάλο που προκάλεσαν οι αναφορές του από το βήμα της Βουλής σε μαθητές δημοτικού ότι οι άνθρωποι επί ημερών της σημερινής κυβέρνησης σταμάτησαν να ψάχνουν στα σκουπίδια, εμφανίστηκε ο Τάσος Πετρόπουλος. 

Θέλοντας να υπερασπιστεί την τοποθέτησή του, αναφέρθηκε σε προεκλογικό σποτ της ΝΔ την περίοδο του δημοψηφίσματος, στο οποίο παιδιά δημοτικού σχολείου ρωτούσαν τον δάσκαλο τους γιατί η Ελλάδα δεν βρίσκεται στο χάρτη της Ευρώπης. «Εσείς βγάζατε σποτ με το «γιατί κύριε» και κατηγορείτε εμένα που είπα ότι άνθρωποι έτρωγαν από τα σκουπίδια στα παιδιά;», διερωτήθηκε ο υφυπουργός Εργασίας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής για την πορεία του ασφαλιστικού. 

Στη συνεδρίαση ο κ. Πετρόπουλος παραδέχθηκε προβλήματα στην καταβολή των συντάξεων και προανήγγειλε νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία και παρέμβαση για τις συντάξεις χηρείας, ώστε να μην περικόπτονται σε όσους είναι κάτω των 55 ετών μετά την 3ετία. 

Όσον αφορά στις συντάξεις του δημοσίου, ανέφερε πως 15.000 δεν έχουν καταβληθεί και πως 12.500 παίρνουν ήδη προσωρινή σύνταξη. «Όταν παραλάβαμε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ήταν 50 άτομα στο κομμάτι των συντάξεων και στην πορεία προσθέσαμε άλλα 23 άτομα», είπε ο υφυπουργός. 

Μίλησε για αυξήσεις στις συντάξεις αλλά και μειώσεις, οι οποίες –όπως είπε- αφορούν όσους έχουν λίγα χρόνια ασφάλισης. 

Ειδικότερα, είπε πως υπήρξε αύξηση 10% στις συντάξεις των μισθωτών και 22% στις συντάξεις αναπηρίας, ενώ στον ΟΑΕΕ 30% ήταν η αύξηση για 39.000 ελεύθερους επαγγελματίες.

«Είπαμε εμείς ότι δεν έχουμε κάνει μειώσεις στις  κύριες συντάξεις; Αλλά όπου υπήρξε μείωση, υπήρξε γιατί είχαν λίγο χρόνο ασφάλισης, να δείτε τι θα γίνει με το νόμο Μηταράκη αν έρθει η ΝΔ στην εξουσία», υποστήριξε και χαρακτήρισε ανεδαφικό και εγκληματικό το σχέδιο 3 πυλώνων της ΝΔ.