X

“Κουμπαράς αγάπης” για την στήριξη της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, από γονείς 6χρονης που “έσβησε” από την γρίπη (βίντεο)

H Εύχαρις έχασε την ζωή της, παρά τις υπεράνθρωπος προσπάθειες των ιατρών, τους οποίους προσπαθούν να ενισχύσουν στο έργο τους οι χαροκαμένοι γονείς της.

Ant1news

Το αξιολάτρευτο χαμόγελο της 6χρονης κόρης τους, έσβησε πριν από έναν μήνα, προκαλώντας απέραντη θλίψη στην Κρήτη. Ο ιός της γρίπης σε συνδυασμό με το σταφυλόκοκκο οδήγησαν σε σηπτικό πυρετό και το κοριτσάκι παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.

Ο αδόκητος χαμός της μικρούλας όμως δεν λύγισε τη διάθεση των γονιών της για προσφορά . Παρά το βαρύ πένθος, τιμούν τους γιατρούς που έκαναν ότι μπορούσαν για το παιδί τους και μαζί τιμούν τη μνήμη της.

Όπως λέει ο πατέρας της 6χρονης, Νίκος Σάββας, «θα βάλουμε ένα κουμπαρά, όποιος θέλει να δώσει ότι αυτός νομίζει για να μπορέσει να στηριχθεί η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Αυτό είναι το ελάχιστο «ευχαριστώ» που μπορούμε να κάνουμε για τους γιατρούς αυτούς για ότι έκαναν για το παιδί μας».

Η πρόθεση για προσφορά από τους γονείς ήταν φανερή από την πρώτη στιγμή όταν ζήτησαν να προσφέρουν τα όργανα του παιδιού τους, κάτι που δεν κατέστη δυνατό λόγω της κατάστασης της 6χρονης. 

Ο Διοικητής του ΠΑΝΓΗ, Γ. Τασσόπουλος λέει ότι «είναι γενναίο σαν πρόθεση όλο αυτό το οποίο γίνεται. Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Το προσωπικό μας έκανε από την πρώτη στιγμή ότι ήταν δυνατό με τις καλύτερες συνθήκες που μπορούσε να προσπαθήσει για να σωθεί το παιδί».

Για όποια έσοδα συγκεντρωθούν θα ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες αποδοχής τους από το Νοσοκομείο.