X

Αστυνομικός της ΔΙΑΣ έσωσε νεαρή γυναίκα από βέβαιο πνιγμό

Ήρωας αστυνομικός βούτηξε στα παγωμένα νερά λίμνης και κατάφερε να βγάλει να την νεαρή από την όχθη, σώζοντας την ζωή της.

Ant1news

Με αυτοθυσία λειτούργησε ένας αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ έπεσε στα παγωμένα νερά της λίμνης Παμβώτιδας και έσωσε από βέβαιο πνιγμό μια νεαρή γυναίκα.

Πρόκειται για τον αρχιφύλακα Ιωάννη Τζίμα, ο οποίος όταν ειδοποιήθηκε από την Άμεση Δράση Ιωαννίνων για το περιστατικό έσπευσε σημείο και χωρίς δεύτερη σκέψη έκανε το καθήκον του.

Ο αρχιφύλακας Ιωάννης Τζίμας ήταν ο πρώτος από τους άνδρες της Αστυνομίας που έσπευσαν στο σημείο το οποίο είχε υποδείξει αυτός που έκανε την κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο και, χωρίς να διστάσει ούτε στιγμή, έκανε αυτό που του επέβαλε το καθήκον του και κατάφερε να βγάλει από την όχθη την νεαρή, σώζοντας τη ζωή της.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Ιωαννίνων για τον Αρχιφύλακα Ιωάννη Τζίμα

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων συγχαίρει τον συνάδελφο και μέλος της, Αρχιφύλακα κ. ΤΖΙΜΑ Ιωάννη ο οποίος σήμερα Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019, έπεσε στα παγωμένα νερά της λίμνης Παμβώτιδας σώζοντας από βέβαιο πνιγμό νεαρή γυναίκα.

Στη συγκεκριμένη περιοχή, στην οποία έπειτα από κλήση του 100 έσπευσαν δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, τα τελευταία χρόνια καταμετρούνται δεκάδες νεκροί από πνιγμούς, ενώ η επικινδυνότητα της λίμνης είναι γνωστή σε όλους καθώς ο πυθμένας της είναι ιδιαιτέρως προσχωσιγενής και ελώδης.

Παρ’ όλα αυτά ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ αψήφησε τις παραμέτρους αυτές και έχοντας ως μοναδικό στόχο την διάσωση  της γυναίκας το κατάφερε, προκαλώντας με αυτήν του την έξοχη πράξη το σεβασμό και την εκτίμηση των Ηπειρωτών πολιτών.

Θερμά συγχαρητήρια αγαπητέ φίλε και συνάδελφε Γιάννη!!!

Νιώθουμε ειλικρινά υπερήφανοι που είσαι μέλος της Ένωσής μας.!!!