X

Σάλος στην Πάτρα από την απαγόρευση άρματος με τον Αμβρόσιο και τον Χίτλερ

Για “Καρναβαλικό Μεσαίωνα” κάνει λόγο η πρόεδρος του Δ.Ε.Π.Α.Π.. Ποιος είναι ο λόγος της απομάκρυνσης σύμφωνα με τον πρόεδρο του καρναβαλικού οργανισμού.

Ant1news

Σάλο έχει προκαλέσει στην Πάτρα η απαγόρευση συμμετοχής στο καρναβάλι ενός άρματος το οποίο απεικόνιζε τον μητροπολίτη Αμβρόσιο και τον Αδόλφο Χίτλερ.

Την απόφαση να μην εμφανιστεί το συγκεκριμένο άρμα στην αποκριάτικη παρέλαση της Κυριακής έλαβαν αρμόδιοι του Δήμου Πατρέων, κρίνοντας πως η ο συνδυασμός των προσώπων δεν συνάδει με τα μηνύματα της Αποκριάς.

Η πρόεδρος της Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάτρας (Δ.Ε.Π.Α.Π.), σχολιάζοντας την απόφαση του Δήμου έκανε λόγο για καρναβαλικό μεσαίωνα:  «Καρναβαλικός Μεσαίωνας; Απαγορεύτηκε από τη Δημοτική Αρχή η παρέλαση αυτού του άρματος. Λογοκρισία στο καρναβάλι είχαμε μόνο στις 2 χούντες. Μήπως βρισκόμαστε στην 3η; Μήπως κάποιοι φοβούνται τις αντιδράσεις λόγω εκλογών;».

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του καρναβαλικού οργανισμού, Νίκος Χρυσοβιτσάνος, δήλωσε πως ο λόγος που το συγκεκριμένο άρμα αποκλείστηκε από την παρέλαση είναι γιατί δεν υπήρχε στον αρχικό σχεδιασμό των αρμάτων και τις μακέτες που εγκρίθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο.