X

“Πράσινο φως” για τη δημιουργία του πρώτου αποτεφρωτηρίου στην Αθήνα

Υπεγράφη η απόφαση από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων. Το σχόλιο του Πρωθυπουργού.

Ant1news

Άνοιξε ο δρόμος για τη δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στην περιοχή του Ελαιώνα, με την απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη.

«Με την απόφαση αυτή δίνεται λύση σε ένα αίτημα σημαντικής μερίδας πολιτών, το οποίο εκκρεμούσε επί δεκαετίες», δήλωσε ο Υπουργός και πρόσθεσε:

«Δίνεται η δυνατότητα στον Δήμο Αθηναίων να αξιοποιήσει κοινόχρηστους χώρους που κατέχει στην περιοχή, ξεπερνώντας τη δυσκαμψία του θεσμικού πλαισίου για ένα ζήτημα κοινωφελούς λειτουργίας. Δυνατότητα που είναι συμβατή με το νέο Προεδρικό Διάταγμα των χρήσεων γης, σύμφωνα με το οποίο οι εγκαταστάσεις αυτές συμπεριλαμβάνονται πλέον στις κοινωνικές εξυπηρετήσεις για τους κατοίκους».

 

«Η δημιουργία του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών δεν αποτελούσε απλώς μία δέσμευσή μας από το 2014, αλλά και μία υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στα στοιχειώδη δικαιώματα του πολίτη», ανέφερε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

 

Τσίπρας: ήταν αυτονόητο και γίνεται πράξη

Την υπογραφή της απόφασης για τη δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών σχολίασε σε ανάρτησή του στο twitter ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Η υπογραφή της απόφασης για τη δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στο Δήμο Αθηναίων από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκη, είναι μια από τις πιο σημαντικές αλλά ταυτόχρονα και πιο αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Ήταν αυτονόητο και γίνεται πράξη», έγραψε ο Πρωθυπουργός.

Θεοδωράκης: να πάψουν να εξορίζονται οι νεκροί στη Βουλγαρία

«Όχι, δεν θα πανηγυρίσουμε τη νιοστή υπογραφή για το αποτεφρωτήριο που ΘΑ γίνει κάποτε στην Αθήνα», σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Θα περιμένουμε την στιγμή που θα πάψουν να εξορίζονται οι νεκροί στη Βουλγαρία για αποτέφρωση. Μόνο τότε θα έχουμε νικήσει τα γραφειοκρατικά και άλλα τέρατα της οπισθοδρόμησης», συμπλήρωσε.