X

Η ανάρτηση της Λοΐζου για τα θύματα της 17Ν που “άναψε φωτιές”

Πως δικαιολόγησε την επίμαχη ανάρτηση της η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και γιατί πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας τη ΝΔ.

Ant1news

Μια παλιότερη ανάρτηση της Μυρσίνης Λοΐζου, από τον Απρίλιο του 2015, επανήλθε στην επικαιρότητα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας για την Ευρωβουλή με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυρία Λοΐζου, σχολιάζοντας μια δήλωση του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, σχετικά με την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, στην οποία ο κ. Πανούσης έλεγε ότι ο καταδικασμένος για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη θα μπορούσε να αποφυλακιστεί μόνο αν ζητούσε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων, έγραψε σε ανάρτηση της ότι, «Τα θύματα του Ξηρού θα έπρεπε να σηκωθούν και να μας ζητήσουν συγγνώμη, ηλίθιε Πανούση».

Η ανάρτηση επανήλθε στην επικαιρότητα και πολλά στελέχη της ΝΔ, ζήτησαν τόσο από τον Πρωθυπουργό, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν θέση.

Η κυρία Λοΐζου επανήλθε σήμερα και πάλι με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παραδέχτηκε το λάθος κι έκανε λόγο για «γλωσσικό ατόπημα», για το οποίο είχε ζητήσει από τότε, δημόσια συγνώμη.

Παράλληλα όμως, επιτέθηκε στη ΝΔ, καταλογίζοντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι χρησιμοποιεί ένα ζήτημα μικροπολιτικής για να δημιουργήσει πολιτική αντιπαράθεση.

H ΝΔ σε ανακοίνωση της σχολίασε ότι «η Μυρσίνη Λοΐζου ήταν γνωστή στα social media για τις ακραίες απόψεις της και τη στήριξη της στην τυφλή βία και την τρομοκρατία. Αυτό προφανώς δεν ήταν πρόβλημα για τον κ. Τσίπρα, ο οποίος την επιβραβεύει ως υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωβουλή για να διαδώσει και στις Βρυξέλλες την υπερηφάνεια της για τον Ξηρό και τον Κουφοντίνα».

Μάλιστα η ΝΔ, κοινοποίησε ακόμη μια παλιότερη ανάρτηση της κυρίας Λοΐζου, από τον Μάιο του 2017

 

Η ανάρτηση της κυρίας Λοΐζου τον Απρίλιο του 2015

 

Η ανάρτηση της κυρίας Λοΐζου σήμερα