X

Θύελλα κατά της Κυβέρνησης για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

"Αναψε φωτιές" ο Κυρίτσης για τις μολότοφ. Υποχώρηση Καλογήρου μετά τα "πυρά" των κομμάτων κατά της Κουμουνδούρου.

Ant1news

Φουντώνει το κύμα αντιδράσεων κατά των επιχειρούμενων από την Κυβέρνηση αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα, με την αντιπολίτευση να εξαπολύει πυρ ομαδόν κατά του Μαξίμου, αποδίδοντας του συγκεκριμένες πολιτικές επιδιώξεις, μεταξύ των οποίων και οι ποινές-"χάδι" για τις τραγωδίες σε Μάτι και Μάνδρα.

Μετά την οργή που προκάλεσε η διάταξη για την μετατροπή από κακούργημα σε πλημμέλημα του αδικήματος της εκτόξευσης μολότοφ και ύστερα από τις καταγγελίες για προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ευνοήσει την Χρυσή Αυγή, η αντιπολίτευση ξιφουλκεί κατά της Κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για ιδεοληψίες και μεθοδεύσεις που προκαλούν τους πολίτες.

"Λάδι στην φωτιά της αντιπαράθεσης" έριξε η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση, ότι δεν "θυμάται κάποιον να έχει πεθάνει απο ρίψη μολότοφ", με τις αντιδράσεις να εστιάζουν στα θύματα απο τον εμπρησμό της Marfin, στην οδό Σταδίου.

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είχε επίσης βάλει στο στόχαστρο του την Κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «κοπτοραπτική» προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων στόχων.

Σε δήλωση του, ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μαστρογεωργίου αναφέρει «οι απαράδεκτες αλλαγές που προτείνει η Κυβέρνηση στον Ποινικό Κώδικα έχουν ονοματεπώνυμο. Ευνοούν σκανδαλωδώς τη Χρυσή Αυγή στην εν εξελίξει δίκη της. Φροντίζουν να πέσουν στα μαλακά οι υπεύθυνοι για την τραγωδία στο Μάτι και τη Μάνδρα. Αποθρασύνουν τους κουκουλοφόρους να πετούν ατιμώρητοι μολότοφ. Οι ιδεοληψίες και οι μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περάσουν. Ας το συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση αποσύροντας μόνη της τις προκλητικές προτάσεις της».

 

Το βράδυ της Τετάρτης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, μιλώντας στο κεντρικο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου "ανέκρουσε πρύμναν" για αρκετές από τις επίμαχες διατάξεις, αναφέροντας ότι θα υπάρξει αναθεώρηση των προτάσεων της Κυβέρνησης.