X

Ιταλία: δικαστήριο αποφάσισε την επανάληψη δίκης γιατί το θύμα ήταν πολύ άσχημο για να βιαστεί!

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ιταλία μετά την αδιανόητη απόφαση. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την υπόθεση.

Ant1news

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ιταλίας, ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την υπόθεση του βιασμού μιας γυναίκας από δυο Περουβιανούς το 2015, μετά τον σάλο που προκλήθηκε για την απόφαση Εφετείου, η οποία ακύρωσε προηγούμενη καταδικαστική απόφαση.

Αρχικά οι δυο άντρες καταδικάστηκαν το 2017, αλλά στη συνέχεια άσκησαν έφεση υποστηρίζοντας πως το θύμα ήταν πολύ άσχημο για να βιαστεί και πέτυχαν την επανάληψη της δίκης, αίτημα που έγινε δεκτό στις 5 Μαρτίου του τρέχοντος έτους.

Η απόφαση προκάλεσε οργή στην Ιταλία, με πολλούς διαδηλωτές να διαμαρτύρονται έξω από το δικαστήριο της Ανκόνα, και φωνάζοντας «ντροπή» κρατώντας πλακάτ με την λέξη «αγανάκτηση».

Το Ανώτατο Δικαστήριο δήλωσε σήμερα τους λόγους για τους οποίους διατάσσει την επανάληψη της δικής, με τον υπουργό Δικαιοσύνης να λέει πως οι δύο Περουβιανοί άνδρες που καταδικάστηκαν για την επίθεση το 2015, υποστήριξαν με επιτυχία πως η γυναίκα ήταν πολύ «αρρενωπή» για να είναι πέσει θύμα επίθεσης.