X

Νέοι “πονοκέφαλοι” από το “Ουράνιο Τόξο” που κάνει λόγο για μακεδονικά μειονοτικά χωριά στην Βόρεια Ελλάδα

Μαθήματα στην “μακεδονική γλώσσα” και εκκλησιασμό στα “μακεδονικά” ζητούν τα μέλη του “κόμματος”. Απανωτά τα “φάλτσα” από τα Σκόπια.

Ant1news

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Είδαν φως... και βγήκαν μετά την Συμφωνία των Πρεσπών και επιχειρούν να φτιάξουν κλίμα. Ο πολιτικός σχηματισμός Ουράνιο Τόξο "κερδίζοντας "τη δημοσιότητα με ...το αίτημα του να διδαχθεί η μακεδονική γλώσσα σε σχολεία της Βόρειας Ελλάδας και στο τμήμα Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονία,  έριξε τη βόμβα ότι υπάρχουν μειονοτικά χωριά από την Καστοριά ως την Θεσσαλονίκη. 

 «Τα χωριά στα οποία είναι οι εθνικά “Μακεδόνες” και ανήκουν στην εθνική μακεδονική μειονότητα στη Βόρεια Ελλάδα. Από την Καστοριά μέχρι τη Δράμα και μέχρι τις παρυφές Θεσσαλονίκης και Βεροίας» όπως υποστήριξε ο επικεφαλής του "Ουράνιου Τόξου", Παύλος Βοσκόπουλος. . 

Ζήτησαν μάλιστα με επιστολή τους στον Οικουμενικό Πατριάρχη να γίνεται και ο εκκλησιασμός στην μακεδονική γλώσσα. 

Γκάφα των Σκοπιανών; 

Την ώρα που κάποιοι εντός Ελλάδος ανακινούν τέτοιας υφής θέματα, προκάλεσε αίσθηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της γείτονος. Προκλήθηκε να αναγνωρίσει το νήμα, δηλαδή την γλώσσα, που συνδέει Σκοπιανούς με δήθεν Μακεδόνες του Αιγαίου ... και υπέπεσε σε μέγα ατόπημα. 

«Υπάρχει μια ορισμένη κατηγορία του πληθυσμού στην Ελλάδα που δεν μιλά την ελληνική γλώσσα αλλά μιλάει άλλη γλώσσα. Αλλά δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα καθορίσουν ποιος και τι γλώσσα μιλά. Θα ήταν παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις μιας άλλης χώρας» είπε ο Μίλε Μποσνιακόφσκι. 

Θέματα γλωσσικών μειονοτήτων στην Ελλάδα είχε επιχειρήσει να κλείσει ο Νικολά Ντιμιτρόφ ενώπιον της αναπληρώτριας ΥΠΕΞ Σίας Αναγνωστοπούλου. 

«Η μακεδονική γλώσσα είναι σημαντική για εμάς, ομιλείται από τους πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και την Διασπορά, και δεν αφορά τους Έλληνες Μακεδόνες, στο πλαίσιο του άρθρου 7 της Συμφωνίας», δήλωσε ο Ντιμιτρόφ. 

Τον κρέμασαν όμως στα μανταλάκια δείχνοντας τις αλυτρωτικές ιδέες τους... όπως η υποψήφια με την αντιπολίτευση για Πρόεδρος του κράτους 

«Σε ποια γλώσσα μιλούσαν οι πρόγονοι του Ντιμιτρόφ, που προέρχονται από τη “Μακεδονία του Αιγαίου”; Σε γλώσσα διαφορετική από τη γλώσσα, που μιλάει σήμερα»; αναρωτήθηκε η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα 

Διεθνή καμπάνια σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης ώστε να μην χρησιμοποιούν το επίθετο βορειομακεδονικός, άρα να προτιμούν το "μακεδονικός" κάνει η κυβέρνηση Ζάεφ, επικαλούμενη την Συμφωνία των Πρεσπών, οι “ουρές” της οποίας σε κάποιες περιπτώσεις προσομοιάζουν με τη Λερναία ‘Ύδρα...