X

Η Boeing “καθηλώνει” όλο το στόλο των 737 Max

Γιατί η αμερικανική εταιρία έλαβε αυτή την απόφαση. Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Ant1news

Καθώς νέα στοιχεία για την αεροπορική τραγωδία στην Αιθιοπία έρχονται το φως, η αμερικανική εταιρία Boeing ανακοίνωσε πως καθηλώνει όλα τα αεροπλάνα τύπου 737 Max.

Συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών ανέφερε ότι αναστέλλει τις πτήσεις του συνόλου των 371 αεροπλάνων του συγκεκριμένου μοντέλου.

Η Ομοσπονδιακή Αρχή Αεροπλοΐας (FAA) των ΗΠΑ έκανε λόγο για νέα δεδομένα τα οποία συλλέχθηκαν από δορυφόρο και τα οποία συνέβαλαν στην απόφαση για προσωρινή απαγόρευση πτήσεων του συγκεκριμένου τύπου αεροσκαφών.

Λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ να καθηλώσει τα Boeing 737 Max, η Boeing εξέδωσε τη δική της ανακοίνωση με την οποία επεσήμανε ότι η σύσταση για την ακινητοποίηση προσωρινά του στόλου των αεροσκαφών έγινε με πρωτοβουλία της εταιρείας, προκειμένου να υπάρξει καθησυχασμός του κοινού.

«Υποστηρίζουμε την προδραστική αυτή απόφαση που ελήφθη προληπτικά. Η ασφάλεια είναι μια σημαντική αξία για την Boeing από τότε που κατασκευάζει τα αεροσκάφη της», δήλωσε ο Ντένις Μουίλενμπεργκ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του αεροναυπηγικής εταιρίας. «Η Boeing διατηρεί πλήρη εμπιστοσύνη στην ασφάλεια του 737 MAX», πρόσθεσε ο πρόεδρός της.