X

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: οι νικητές και τα ξεχωριστά στιγμιότυπα (εικόνες)

Το κέντρο της πρωτεύουσας πλημμύρισε το πρωί της Κυριακής απο χρώματα, χαμόγελα και αισιοδοξία...

Ant1news

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος ήταν ο νικητής στους άνδρες του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας.

Ο Νίκος Σάκης πρώτευσε στα 3 χιλιόμετρα των ανδρών, στο πλαίσιο του 8ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, ενώ στον αντίστοιχο αγώνα των γυναικών επικράτησε η Ζωή Ανδρικοπούλου. Ο Σάκης ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε 8.53, ενώ ακολούθησαν ο Γιώργος Σταμούλης με επίδοση 8.57 και ο Αλέξανδρος Σουκούλης με 9.02. Στις γυναίκες, η Ζωή Ανδρικοπούλου κάλυψε τα 3 χιλιόμετρα σε 10.24, ενώ δεύτερη ήταν η Γλυκερία Σκάρκου με 10.33 και τρίτη η Έλλη Κουκουβιτάκη με 11.17.

Σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα, ο Νίκος Σάκης τόνισε: «Ευτυχώς δεν με επηρέασε η ζέστη, διότι είναι μικρή η διαδρομή. Φαντάζομαι ότι οι υπόλοιποι θα είχαν δυσκολίες. Είναι η τρίτη φορά που τρέχω στο τριάρι. Μου αρέσει γιατί είναι σύντομος ο αγώνας και μπορείς και ζεις τη γιορτή αυτή στο κέντρο της Αθήνας. Είναι θετικό ότι διαρκώς αυξάνονται οι συμμετοχές».

Η Ζωή Ανδρικοπούλου τόνισε μετά τη νίκη της: «Κάθε χρόνο έρχομαι και τρέχω εδώ. Μπορώ να πω ότι λατρεύω να τρέχω στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Είναι ένας αγώνας εντός της πόλης σε μία υπέροχη διαδρομή, με τον κόσμο να μας δίνει ώθηση. Το απόλαυσα πραγματικά».

 

 

 

 

Ο Χρήστος Παπούλιας ήταν ο νικητής στα 5 χιλιόμετρα των ανδρών, στο πλαίσιο του 8ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, ενώ στον αγώνα των γυναικών επικράτησε η 14χρονη Ηλιάννα Χατζηπαναγιώτη.

Ο Χρήστος Παπούλιας ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε 16.03 και έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Παναγιώτη Καρούτζο με 16.12, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Κωνσταντίνος Πούλιος με 16.40. Μετά τη νίκη του ο Παπούλιας τόνισε: «Απόλαυσα τον αγώνα μου, αν και για μένα ήταν στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου για τον ανοικτό στίβο. Ήταν ένας όμορφος αγώνας, υπήρχε κόσμος παντού που μας βοήθησε στην προσπάθειά μας, ενώ και ο καιρός ήταν καλός».

Από την πλευρά της, η Ηλιάννα Χατζηπαναγιώτη, η οποία πέρυσι είχε τερματίσει δεύτερη στα 3 χιλιόμετρα, κάλυψε τα 5 χιλιόμετρα σε 18.45. Δεύτερη ήταν η Κατερίνα Μπερδούση με 19.16, ενώ τρίτη τερμάτισε η Μπάλλα Ντενίσα με 19.28. Η Χατζηπαναγιώτη δήλωσε μετά την προσπάθειά της: «Ήταν ένας δύσκολος αγώνας με αρκετή ανηφόρα. Ειδικά η τελευταία ανηφόρα με δυσκόλεψε αρκετά. Φέτος ήθελα να ξανατρέξω για να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μου ταιριάζει το πεντάρι και τα κατάφερα. Είχαμε μεγάλο συναγωνισμό κατά τη διάρκεια της κούρσας, όμως είμαι χαρούμενη με τη νίκη μου. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Παναγιώτη Χαράμη».

 

Η Στεφανία Λεοντιάδου πέτυχε την πρώτη νίκη της στον Ημιμαραθώνιο. Η αθλήτρια του Δρομέα Αμαρουσίου κάλυψε την απόσταση σε 1.20.43 και άφησε στη δεύτερη θέση την Πολωνή Ναταλία Μιερζλίκιν με 1.22.01. Τρίτη τερμάτισε η Σόνια Τσεκίνη (ΦΣ Αργους Ορεστικού) με 1.22.18, ενώ η Ειρήνη Τσουπάκη (ΓΣ Αμαρουσίου) συμπλήρωσε την τριάδα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με 1.22.57.

«Ήταν πολύ ωραία εμπειρία, αν και ήταν προπονητικός αγώνας, γιατί σε τρεις εβδομάδες θα τρέξω τον Μαραθώνιο στο Ρότερνταμ και κυνηγάω επίδοση κάτω από 2:40. Επομένως, αυτό ήταν ένα δύσκολο πέρασμα, γιατί η διαδρομή ήταν λίγο απαιτητική, είχε πολλή ζέστη, αλλά όλα πήγαν καλά. Αλήθεια είναι ότι ήθελα να τρέξω γρηγορότερα αλλά η ζέστη δεν μου επέτρεψε, ξόδευα πολλή ενέργεια στις ανηφόρες με τον ήλιο και έτσι αποφάσισα να το πάω συντηρητικά» είπε η Λεοντιάδου.