X

Χατζηδάκης: η Κυβέρνηση έχει ροπή στα πανηγύρια

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε “πυρά” κατά του Μαξίμου, με αφορμή την διαπραγματευτική της τακτική και το ζήτημα των “κόκκινων” δάνειων.

Ant1news

Την εκτίμηση του ότι η Κυβέρνηση θα επιχειρήσει «να βαφτίσει το κρέας ψάρι» στο ζήτημα των “κόκκινων” δανείων, διατύπωσε ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, στηλιτεύοντας την διαπραγματευτική τακτική και την επικοινωνιακή πολιτική του Μαξίμου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Θέμα 104,6”, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης με τους Θεσμούς: «Σε κάθε περίπτωση η Κυβέρνηση θα πανηγυρίζει ότι έχει πετύχει μια μεγάλη νίκη. Αν διαφωνήσει, θα πει: δεν βλέπετε που έχω βγάλει τα γιαταγάνια εναντίον των ξένων και νομοθετώ μονομερώς. Κι αν συμφωνήσει, θα πει: είμαι μεγάλος διαπραγματευτής κι ως εκ τούτου τα έχω καταφέρει μία χαρά».

«Ένα πράγμα ξεχνούν μόνο σε όλη αυτή την υπόθεση», σημείωσε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, «ότι πάει περίπατο το αφήγημα τους ότι έχουμε απελευθερωθεί από τα μνημόνια. Και αφού έχουμε απελευθερωθεί από τα μνημόνια, τι διαπραγματευόμαστε με τους ξένους;».

«Αν θέλετε όμως την εκτίμηση μου, το πιθανότερο είναι ότι θα συμφωνήσουν σε μία στενότερη περίμετρο και θα βαφτίσουν το κρέας ψάρι. Το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε πανηγυρισμούς, έτσι κι αλλιώς έχουμε μία Κυβέρνηση, θα το πω κομψά, που έχει ροπή στα πανηγύρια», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.