X

Νέα στοιχεία για την επίθεση στο ρωσικό προξενείο

Τι προκύπτει από τις αστυνομικές έρευνες λίγες ώρες μετά την έκρηξη.

Ant1news

Χειροβομβίδα με 2.500 μεταλλικά σφαιρίδια αμυντικού τύπου μάρκας ΑRGES όμοια με αυτές που χρησιμοποιεί ο ελληνικός στρατός χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση κατά του Ρωσικού Προξενείου στο Χαλάνδρι.

Την ίδια ώρα, η μοτοσικλέτα που βρέθηκε καμένη στα Εξάρχεια, προκύπτει πως ήταν κλεμμένη στις αρχές Μαρτίου από την περιοχή του Γκύζη και φαίνεται να ταυτοποιείται από το υλικό της κάμερας ασφαλείας ότι ήταν αυτή που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Κάμερα ασφαλείας έχει επίσης καταγράψει ως επιβάτες δύο άτομα με μαύρα ρούχα και σκούρα κράνη. Ο οδηγός φαίνεται να κόβει ταχύτητα και ο συνεπιβάτης εκτοξεύει την χειροβομβίδα που εκρήγνυται κάτω από τα πάτωμα της σκοπιάς.

Η Αντιτρομοκρατική εκτιμά πως η επικρατέστερη τρομοκρατική οργάνωση είναι η Επαναστατική Αυτοάμυνα ωστόσο εξετάζεται και η επίθεση που είχε σημειωθεί στο αστυνομικό τμήμα Καισαριανής με παρόμοιου τύπου χειροβομβίδα στις 26 Φεβρουαρίου του 2018, ενέργεια την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση με την επωνυμία Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις.